Bugünden itibaren ödenmeye başlanan Konut Edindirme Yardımı (KEY), kesintilerini almak isteyen hak sahibi Kuşadalılar ile tatilciler, banka önlerinde gün boyu uzun kuyruklar oluşturdu.
1987-1997 yılları arasında kesilen KEY ödemeleri, bugünden itibaren Ziraat Bankaları'na yatırılarak hak sahiplerine ödenmeye başladı. TC kimlik numarasının son iki rakamına göre sıralama yapılan ödemelerin ilk gününde tüm Türkiye"de olduğu gibi Kuşadası"nda da vatandaşlar banka önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Kuşadası"nda Kuşadalıların yanı sıra tatillerini Kuşadası"nda geçiren tatilciler ile Kuşadası"ndaki yazlıklarında bulunan vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Ziraat Bankası"nın Kuşadası Barbaros Bulvarı üzerindeki şubesinde kuyruğa girdi.
Tatilcilerin ve yazlıkçıların da yoğun olarak bankaya akın etmesi nedeniyle key ödemeleri sırasında Ziraat Bankası Kuşadası Şubesi önünde uzun kuyruklar oluştu. Gün boyu devam eden kuyruklarda sıranın kendisine gelmesini bekleyen vatandaşlardan banka kartı olanlar da bankamatik kuyruklarında sıraya girdi. Measi saatinin bitmesine rağmen, bankamatik önlerindeki kuyrukların daha da uzaması zaman zaman vatandaşların tepkisine yol açtı.