Bu yaz bütçesini denkleştiremediği ya da vakit bulamadığı için tatile gidemeyenler İstanbul çevresindeki plajları doldurdu. Hafta sonu giriş ücretlerinin ortalama 30 ila 40 TL arasında değiştiği 'beach club'lar gençler başta olmak üzere tüm İstanbullular'ın yaz umudu oldu. Ortalama 2-2 bin 500 kişi kapasiteli olan plajlar hafta sonu hınca hınç doluyor. Hafta içi 25-30 TL'lik giriş ücretiyle öğrencilerin doldurduğu plajların hafta sonu ziyaretçileri ise gençler ve aileler oluyor. Hafta sonu 30-40 TL olan giriş ücretlerine sadece şezlong ve şemsiye bedelleri dahil. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Sarıyer- Kilyos, Anadolu Yakası'nda ise Tuzla ve Adalar'da bulunan plajlarda özellikle hafta sonu 12'den sonra yer bulmak imkânsız.

Damsız girilmez!
Büyükada'daki Naki Bey Plajı'nın işletmecisi Murat Sefa Artuner, "Kapasitemiz bin kişi. Ancak haftasonu 11'den sonra gelenler yer bulamıyor. Erken saatten itibaren doluyor" dedi. Artuner, bazı müşterilerin plajda yer bulmayı garantilemek ve İstanbul'dan uzaklaşmak için geceliği 200 TL olan bungalow evlerde konakladığını, buna plaj giriş ve kahvaltı ücretinin de dahil olduğunu söyledi. Artuner, plaja damsız müşteri kabul etmediklerini de vurguladı. Boğaziçi Üniversitesi'nin Kilyos'taki 2 bin kişi kapasiteli Burç Beach Plajı'nı da haftasonu gençler dolduruyor. Yine Kilyos'taki Dalia Beach işletmecileri özellikle aileler tarafından tercih edildiklerini belirterek, "Çocuklara ve ailelere yönelik deniz bisikleti ile kano gibi aktivite alternatifleri sunuyoruz" dedi.

Plajlar pa ra basıyor
Sadece şezlong ve minder ücretinin dahil olduğu plajlar tam anlamıyla para basıyor. Ortalama 2 bin 500 kişi kapasiteli ve giriş ücretinin 30 TL olduğu bir plajın tek bir günlük kazancı kaba hesapla 75 bin TL'yi buluyor. Bu büyüklükte bir plajın hafta sonu kazancı ise 150 bin TL'yi geçiyor.
Burç Beach Kilyos
Hafta içi 25 TL Hafta sonu 40 TL Kapasite 2.500 kişi

Solar Beach Kilyos
Hafta içi 30 TL Hafta sonu 40 TL Kapasite: 2.000 kişi

Dalia Beach Kilyos
Hafta içi 20 TL Hafta sonu 30 TL Kapasite: 2.500 kişi

Nakibey Plajı Büyükada
Hafta içi ve sonu 30 TL Kapasite: 1.000 kişi