Kısa sürede yaptırabilecek estetik uygulamalarla tatile hazırlanmanın mümkün olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kaya Yıldız, yaz tatili öncesi yapılabilecek estetik uygulamalar hakkında şunları söylüyor:

“Orta yaş ve üzerinde görülen yüz kırışıklıklarının en yaygın tedavi yöntemlerinden biri de botokstur. Yaklaşık 15 dakikalık bir uygulama ile 1 hafta içerisinde cilt kırışıklıkları düzeltilebilmektedir. Uzman ellerde yapılması gereken, kısa sürede sonuç alınabilen, 4-6 aylık bir etki sağlayan ve tamamen güvenilir bir uygulamadır. Kişi işlem sonrası rahatlıkla günlük hayatına adapte olabilir, makyaj yapıp, duş alabilir ya da işine dönebilir.

DOLGU ENJEKSİYONLARI İLE ÇİZGİLER SİLİNİYOR
Tamamen doku uyumlu sentetik maddeler ya da kişinin kendi yağı kullanılarak yapılabilen dolgu enjeksiyonları, kırışıklık olan bölgelerde yüksek oranda düzeltme sağlar. Lokal anestezi ile vücutta yağ birikiminin olduğu göbek, basen gibi bölgelerden alınan yağ dokusu çeşitli işlemlerden geçilerek kırışıklık olan bölgeye doldurulur. Bu sayede ciltteki çöküntüler ya da yara izleri doldurulabilir. Bu uygulama kişiye 1-2 yıl boyunca çok daha parlak ve genç bir görünüm sağlamaktadır. Herhangi bir ağrı ve acıya neden olmayan bu yöntemler uygulanabilirliği açısından ameliyat olmak istemeyen, vakti olmayan ve hemen sonuç almak isteyen kişiler için idealdir. İleri derece kırışıklıkları olan hastalarda botoks ya da dolgu tek başına yeterli olmayabilir; ancak bu yöntemler birlikte kombine edilerek daha güzel görünümlü bir cilt elde edilebilir.

MEMEYE DOĞAL ENJEKSİYON YÖNTEMİ
Meme dikleştirme ve büyütme için kullanılan enjeksiyon yöntemi de kişiye çift taraflı fayda sağlaması ile öne çıkmaktadır. Karın ya da basen gibi yağ fazlası olan bölgelerden alınan yağ belli işlemlerden geçirilerek memeye enjekte edilir. Böylelikle memeye dolgunluk verilir. Hem göbek, basen bölgesi yağlarından kurtulmak isteyen hem de meme küçüklüğünden şikayet eden hastalar için ideal bir yöntemdir. Liposuction uygulaması yapıldığından korse takılması gerekebilir ancak kişi 2 hafta içinde rahatlıkla tatile gidebilir. Genel anestezi ile ameliyathane şartlarında uygulanan meme büyütme ve dikleştirme operasyonları ile de kişi operasyonun 3 hafta sonrasında tatile çıkılabilecek duruma gelebilir.

HAYALİNİZDEKİ BACAKLARA KISA SÜREDE KAVUŞABİLİRSİNİZ
Düzgün bacaklara sahip olmak, etek ya da elbise giydiğinde kendisine yakıştırmak her kadının isteğidir. Bacak, ayak bileği ve uyluk iç kısımları gibi bölgelerinde asimetrisi olan ya da yağ dokusundan şikayet eden kadınlarda fazla yağ az olan bölgeye enjekte edilerek bacak estetiği geçekleştirilir. Kısa süren ancak sonuçları memnun edici olan bir işlemdir.

BOTOKSLA KÜÇÜK ÇAPLI BURUN ESTETİĞİ
Burnunda sadece küçük değişiklikler yapmak isteyen hastalarda botoks ve dolgu kullanılarak istenen düzeltme sağlanabilir. Örneğin burun çöküklüğü olan bir hastada dolgu maddesi ile gerekli sonuç alınabilir. Ya da kişide burun ucu düşüklüğü varsa, sadece burun ucuna botoks yapılarak o bölge kaldırılıp sorun giderilebilir.

KEPÇE KULAKLARA VEDA
Kepçe kulak operasyonu ameliyathane koşullarında lokal anestezi ile 1- 1, 5 saat içinde yapılabilen bir işlemdir. Kulak arkasından açılan bir kesi ile fazla kıkırdak alınır, kalan kıkırdaklar estetik bir biçimde çeşitli ip materyalleri ile şekillendirilir ve kesi kapatılır. Bu yöntemle hasta basit bir saç bandı kullanarak birkaç gün içinde normal hayatına dönebilir. “İple kulak estetiği” olarak da bilinen yeni bir yöntem son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yöntem bazı kepçe kulak tiplerinde kullanılabilir ve 20-25 dakika süren bu işlem sonrası kepçe kulak problemi ortadan kaldırılabilir.

SAÇ DİPLERİNDEN YÜZ GERME VE KAŞ KALDIRMA İŞLEMİ
“Askı süturları ile yüz germe” adı verilen işlemde saç içinden küçük kesi ile girilerek özel bir iple tüm yüz yukarı doğru asılır. Orta derece ya da başlangıç düzeyinde sarkıklığı olan hastalar için ideal olan bu yöntemle 2 hafta içinde iyileşme sağlanır. Bu askı materyalleri sayesinde aynı yöntemle kaş kaldırma da yapılabilir.

GIDI SORUNU GİDERİLEBİLİR
Çene altında yarım cm’lik 2 kesi ile gıdı bölgesindeki yağlar liposuction yöntemi ile alınabilir. 2 hafta çene korsesi kullandıktan sonra bu bölgedeki yağlardan tamamen kurtulmak mümkündür.

KOL SARKMASINA YAĞ ALMA ÇÖZÜMÜ
Hafif ve orta düzeyde kol sarkması olan hastalarda liposuctionla yağ dokusu çıkarılır. Cilt sahip olduğu elastikiyet sayesinde zaman geçtikçe daha da gerginleşir. Her bir kol için yaklaşık 1 saatlik bir işlem yapılır ve sadece kol bölgesine bandaj takılarak yaklaşık 1 ay sonra kişi tatile çıkmaya hazır hale gelir."

Op. Dr. Kaya Yıldız, kısa sürede sonuç almayı sağlayabilen bu işlemlerden sonra varsa dikiş bölgesine tatil boyunca güneş koruyucu sürmeninin, korunma için yeterli olacağını belirtiyor.