Cuma namazını, Anadolu"da inşa edilen ilk cami olan Habib-i Neccar Camii"nde kılan Erdoğan, kaldığı otelin de açılışını yaptı. Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye ise dün turistik bölgeleri gezip yöresel "bici bici "tatlısı yedi.

Erdoğan, basında çıkan AKP Antalya"da seçimi kaybettiği için Hatay"a tatile geldiği yorumlarına, "Ne demek sahiller kırmızı oldu? Her yer Türkiye"dir. Başbakan olarak bana Antalya"ya gitmeyi mi yasaklayacaksın?" diyerek medyayı eleştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP"nin yerel seçimlerde sahil kentlerini kaybetmesine yönelik değerlendirmelere sert tepki göstererek, “Ne demek sahiller kırmızı oldu, her yer Türkiye"dir. Yani kalkıp da sahil şeridinde şu anda bazı illerimizde muhalefet seçimleri almışsa bunun yanında İstanbul"u, Samsun"u, Trabzon"u ve Rize"yi de AKP kazanmıştır” dedi.
AKP"li Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş"ı ziyaret eden Erdoğan, ardından Cumhuriyet Meydanı"nda yaklaşık 5 bin kişiye seslendi. Milletin her siyasi partiye gereken mesajı net bir şekilde verdiğini belirten Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Son zamanlarda üzüntümüzün sebebi neymiş, sahiller tamamen kırmızı olmuş. Bu çok çirkin bir yaklaşım. Ne demek sahiller kırmızı oldu, her yer Türkiye"dir. Yani kalkıp da sahil şeridinde şu anda bazı illerimizde muhalefet seçimleri almışsa bunun yanında İstanbul"u Samsun"u, Trabzon"u ve Rize"yi de aynı şekilde AKP kazanmıştır. Ama kalkıp 16 büyükşehir"in 10 tanesini AKP"nin aldığını niye görmezlikten geliyorsunuz?”

"Bu tür başlık atılır mı?"
Antalya"yı kaybettiği için Hatay"a tatile geldiği yönündeki yorumlara da tepki gösteren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Antalya gitti, Başbakan Hatay"a geldi. Ayıptır, bu tür başlık atılır mı? AKP, Antalya Belediye Başkanlığı"nı kaybedince, Başbakan olarak Antalya"ya gidemeyecek miyim? Sen bana Antalya"yı mı yasaklayacaksın? Antalya"ya yaptığımız hizmetlerle damgamızı vurduk. Yine aslına dönecek.

"AKP, Antalya"da varolacak"
Eğer esere, hizmete oy verilecekse er veya geç AKP, Antalya"da yine var olacak. Ama bu şekilde yaklaşmak çok çirkin. Medyanın bu yaklaşımı çok çirkin. Biz gideceğimiz adresi, medyaya sorarak takip etmiyoruz..”

Milliyet