Devlet Hastanesi güney kısmında yapılan tatbikatta yangın söndürme teknikleri, yüksek katlardan kurtarma ve tahliye, lpg-akaryakıt yangınlarına müdahale, yangın söndürme cihazlarının tanıtımı ve kullanımı konusunda teknik bilgilerin verildiğini açıklayan Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürü Tayfun İncekara, evlerde kullanılan tüplerin yanması durumunda ilk akla gelen uygulamanın tüpü balkondan dışarı atmak olduğunu, bunun tamamen yanlış olduğunu belirterek, “Tüpün yanması durumunda kesinlikle evden dışarı atmayı düşünmeyin. Bu uygulama yarar sağlamak yerine daha da tehlikeli bir durum arz ediyor. Atılan tüp sıkışan gazın etkisiyle patlamasına neden olabiliyor. O anda yapmamız gereken panik yapmadan alev alan kısmın arkasından tüpe yaklaşarak, elimize de ıslak bir bez alarak tüpü kapatma düğmesinden kapatmaktır. Yanan tüp asla patlamaz” dedi.
Hastanenin pencerelerinin dar olduğunu, en azından sedyenin rahatlıkla kullanılabilecek kadar genişletilmesini talep eden İncekara, şunları söyledi: “Bu tatbikatın amacına ulaştığını düşünüyorum. Burada öğrendiğiniz bilgilerle bir can kurtaracağınızdan emin olun. Az önce tatbik ettiğimiz şekilde küçük yangınları yangın tüpleriyle söndürmek için sadece soğukkanlılık ve hareketlilik gerekiyor. Bunu yapan her insan, bulunduğu ortamda çıkan yangını büyümeden etkisiz hale getirebilir”
Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Niyazi Kocakaplan da, daha önce kendisinin de tüp yangınıyla karşılaştığını, tüpü bahçeye attığını belirterek, “Ben de daha önce tüp yangınıyla karşı karşıya kaldım. Şu an burada edindiğim tecrübeyle o anda ne yapmam gerektiğini öğrenmiş bulunuyorum. Bu tatbikatın en önemli amacı insanların bilinçlenmesidir. Arkadaşlarımız yangın anında ne yapacağımızı teknik olarak bizlere anlattılar. Hastane olarak bir takım eksikliklerimiz olduğunu belirttiler. Eksiklerimizi tamamlayıp hastanemizi her an bu tür olaylara hazır hale getireceğiz. Tatbikatta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.