Belirlenen eğitim programının ardından Söke ve Didim İtfaiyeleri, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tatbikat sahasında, doğal afet tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata deprem, ev yangını, araç yangını gibi felaketlerde arama-kurtarma ve yangın senaryosu gerçeği aratmadı.
Tatbikatta depremde çökmüş bir binanın altında kalan 3 yaralı çıkarılırken, yine bir başka olayda meydana gelen trafik kazasında aracının içinde sıkışan bir kişi çıkarılırken ve aynı araçta çıkan yangın söndürüldü. Tatbikatta Söke Belediyesi’ne ait afet acil yardım arama ve kurtarma aracında bulunan tüm teknolojik donanımlar kullanılırken; araçta bulunan özellikle teknoloji harikası sismik ses ve kameralı arama aleti göz doldurdu.
Aydın il genelinde Aydın, Nazilli, Söke ve Didim itfaiye birimlerini kapsayan tatbikatlarda; Söke ve Didim itfaiyelerinin katıldığı tatbikat başarı ile yapıldı. Tatbikatta Aydın İl Afet Yardım ve Kurtarma Birliği ekibi de yer aldı.
Yapılan tatbikatla ilgili olarak Söke Belediyesi İtfaiye Müdürü Vural Salman şunları söyledi:“Meydana gelebilecek doğal afet, yangın, trafik kazaları gibi durumlarda acil müdahale, can ve mal kaybının en aza indirilmesi, kurtarma birimlerinin işbirliği içinde çalışmalarının sağlanması ve ilk yardım hizmetlerinin en kısa ve en doğru şekilde ulaştırılması hedefleniyor”
Vural Salman eğitimlerden ve sağladıkları imkanlardan dolayı Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne teşekkür etti.