OBAMA İLE ORTAK GÜNDEM: Öncelikle ortak gündemimizde yer alan ve yakın işbirliği sürdürdüğümüz Irak, Afganistan, Pakistan, Ortadoğu, Doğu Akdeniz, Balkanlar ve Kafkaslar"ı kapsayan geniş coğrafyadaki gelişmelerle, terörizmle mücadele, kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesi, küresel mali kriz, iklim değişikliği ve enerji arz güvenliği gibi çeşitli güncel konularda görüş teatisinde bulunacağız.

AFGANİSTAN"DA YAPACAĞIMIZI YAPTIK: Türk Silahlı Kuvvetlerimiz talep gelmeden 700 civarında olan Afganistan"daki asker sayımızı 1750 civarına çıkardı ve şu anda biz orada yapabileceğimizi yapmış durumdayız.

DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİLMEZ: (DTP"nin kapatılması davasının esastan salı günü Anayasa Mahkemesi"nde görüşülecek olması ve DTP"lilerin "Sine-i millete döneriz" açıklamaları ile ilgili) Doğmamış bir çocuğa don biçilmez. Partilerin kapatılmasına karşıyız. Sine-i millet hiçbir siyasi partinin tasarrufu altında değildir. Sine-i millet kimleri kabul eder, kimleri kabul etmez? Bunun ölçüsü seçimden seçime sandıklarda görülür.

PAÇALARINDAN DÖKÜLÜYOR: (DTP"nin “Bizim için demokratik açılım bitti” açıklaması ile ilgili) Herkesin taşları eteğinden dökülüyor. Kimilerinin de paçalarından dökülüyor. Burada böyle bir durumu görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bizler yollara döküleceğiz ve 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında bunları 72 milyon vatandaşımıza anlatmanın gayreti içinde olacağız.

Baykal çok rahat yargıya karışıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın “hükümetin orduya karşı asimetrik psikolojik harekat içinde olduğunu” açıklamasına cevap veren Erdoğan, “Yargı süreci üzerinde Sayın Baykal çok rahat tasarruflarda bulunabiliyor. Lütfen kimse, ne siyasetçiler, ne medya mensupları yargıya intikal etmiş bu konularda bırakalım yargıyı kendi haline, nasıl tasarrufta bulunacaksa yargı yapsın. Bu konularda hiçbirimiz konuşmayalım. Bunları çirkin buluyorum. Özellikle kuvvetler ayrılığı prensibinin egemen olduğu demokratik bir toplumda yargı erkine müdahale olarak görüyorum” dedi./akşam