Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, ''Çamlıburun bölgesiyle Bozbük sınırı arasında yer alan orman alanını halkın kullanımına açmayı amaçlıyoruz'' dedi.
Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, Turizm Bakanlığı'na sunulmak üzere hazırlanan taslak imar planları hakkında açıklamalarda bulundu.
Sandalcı, 1994 yılından başlayarak 2008 yılına kadar birçok imar planının onaylandığını ifade ederek, ''Bu hazırlanan imar planlarından halkın hiç haberi yok. Vatandaş ile hiçbir bilgi paylaşılmamış, hazırlanış sürecinde de herhangi bir bilgi verilmemiş. Ancak halk da bugüne kadar hiç tepki göstermemiş. Biz 2009 yılında göreve başladığımızdan beri ilk defa imar planı hazırlıyoruz. Bu hazırladığımız taslak imar planını birçok kesimle de paylaşıyoruz. Bu kadar şeffaf ve açık olmamıza rağmen ve daha önce hiç tepki gösterilmemesine rağmen bu sefer tepki gösterilmiş olması biraz garip'' diye konuştu.
Sandalcı, birçok sefer gerek Belediye Meclis Üyeleri, gerekse sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin Akbük temsilcileriyle görüşmeler yapıldığını ve değerlendirildiğini söyledi.
Hazırlanan taslak imar planlarının muhalefet tarafından farklı değerlendirildiğini ve aksettirildiğini belirten Başkan Sandalcı, ''17 Aralık Cuma günü yapmış olduğumuz toplantıda halk ile bir araya geldik ve hazırlamış olduğumuz imar planı hakkında halkımızla bilgiler paylaştık. Hazırlamış olduğumuz imar planında üniversite alanı, belediye hizmet binası, halkın kullanabileceği rekreasyon alanları ve Akbük'ün yatırımlarına yönelik turizm tesis alanları yer alıyor. Yapmış olduğumuz toplantıda 'şurası orman alanıdır, burası hazine parselidir, burası özel mülkiyettir, burası otel yeri olarak tasarlanmıştır' şeklinde slayt gösterisi eşliğinde halkımıza bilgiler aktardık'' diye konuştu.

-ORMANI HALKA BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ-

Hazırlanan taslak imar planı içerisinde de yer alan Çamlıburun bölgesindeki orman alanını halkın kullanımına açmayı amaçladıklarını da belirten Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı, bahsedilen orman alanına bugüne kadar giden vatandaşın olmadığını belirtti.
Sandalcı şöyle konuştu:
''Bu orman alanını insanla bütünleştirmeyi amaçlıyoruz. Burada insanlarımıza hizmet edebilecek balık restoranı, çay bahçesi, koşu parkuru, spor alanları gibi mekanlar oluşturabilirsek insanlar bu alanı kullanmaya başlayacak. Burada tuğla, beton, demir ve kalıp çakılmadan tek katlı ahşap mekanlar oluşturmayı amaçlıyoruz. Toplantıya katılan Akbük'lü vatandaşlarımız bu projeyi olumlu karşıladılar. Turizm Bakanlığı tarafından onay verilirse gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.''