17 Aralık günü Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Obrucak köyünde vefat eden Yunus Tektaş (77), akrabaları ve yakınlarının da katıldığı cenaze merasiminin ardından köy mezarlığında defnedildi. Aradan geçen 3.5 ayın sonunda köyden akrabası olan Hacer Tektaş, gece rüyasında merhum Yunus Tektaş'ı gördü. Hacer Tektaş, sabah kalktığında dua etmek için Yunus Tektaş'ın mezarı başına gitti. Mezarın başına gelen Hacer Tektaş, gördüğü manzara karşısında şok geçirirken, Yunus Tektaş'ın mezarının açıldığı ve

cesedinin alındığını gördü. Hacer Tektaş, olayı hemen köy muhtarına haber verirken, muhtar ve beraberindeki köy heyeti mezarlığa geldiğinde acı manzarayla karşılaştı. Köy Muhtarı Ahmet Er olayı jandarmaya haber verirken, jandarma köye gelerek mezarlıkta incelemelerde bulundu ve köy halkı ile birlikte köy yakınında merhumun cenazesini aradı. Aramada sonuç çıkmayınca, köylüler jandarmanın talimatı üzerine açılan mezarı tekrar kapattı.

Olayı anlatan köylülerden İbrahim Şimşir, "Olayı duyar duymaz jandarmaya haber verdik. Zaten gariban bir adamdı, jandarma geldi baktı etrafta ceset aradık bulamadık. 'Şüphelendiğiniz biri var mı?' dediler 'yok' dedik. Cesedi para etmez ki, hırsızlar çaldı götürdü desek. Şaşkınlık içerisindeyiz" dedi.

Olayı rüyasında gören Hacer Tektaş ise şunları söyledi: "Gece rüyamda gördüm ve aklıma takıldı. Sabah olunca mezarlığa gittim bir bakmak istedim. Ama mezarı açılmış ve boştu, sadece etrafta kefen parçaları gördüm bana malum oldu."

Köy halkı yaşanan bu olaya bir anlam veremezken, "Eğer yabani hayvanlar mezardan çıkarmış olsa kemiklerini bulurduk. Ama hiçbir ize rastlayamadık. Sadece etrafta kefen parçaları var. Onun dışında hiçbir emare yoktu" dediler.