Söke ilçesine bağlı Avşar Köyü Muhtarı Kerim Uyanık, Menderes Nehri'nin yarattığı taşkın suları nedeniyle 500 dekarlık arazinin 2011 sezonunda da ekilememe tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Köy Muhtarı Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avşar Köyü alt kısmında bulunan ve 3 yıldır su baskınları nedeniyle ekilemeyen 500 dekarlık arazinin, bu yıl da Menderes'in taşmasıyla sular altında kaldığını belirtti.
Arazinin çukurda kalması nedeniyle her yıl taşkın sularıyla dolduğunu kaydeden Uyanık, suyun mayıs ayına kadar çekilmediğini ve arazinin üretim dışında kaldığını ifade ederek, şöyle dedi:
''Her yıl su taşkınlarıyla karşılaşan arazideki taşkın sularının tahliyesini daha önce traktör aracılığıyla yaparken, yüksek maliyet nedeniyle bu sistemden vazgeçerek 5 yıl önce motopomp sistemi ile sağlamaya başladık. Ancak o bölgedeki arazi sahipleri dekar başına 8 TL'lik elektrik faturasını ödemedikleri için biz de bu sistemi 2 yıl sonra devre dışı bırakmak zorunda kaldık. Üretici 8 TL'lik elektrik giderini ödememekte diretirse, bu sezon da arazilerini ekemeyecek. Muhtarlığın her yıl 4 bin TL'lik elektrik faturasını ödeme gücü yok. Taşkın suyu altındaki arazilerin ekildiği takdirde yıllık 500 bin TL'lik getirisi olacak.''
Uyanık, ayrıca bölgedeki sulama kanalının ve Menderes Nehri yatağının da temizlenmesi gerektiğini söyledi.