Yurt genelinde son dönemde olan etkili olan yağışların Ege Bölgesi genelinde de etkili olması nedeniyle Ege"nin can damarı olan Büyük Menderes Nehri taşmış ve Büyük Menderes Havzası"nı oluşturan Aydın, Koçarlı ve Söke ovaları sel sularına teslim olmuştu. Birkaç yıl öncesine kadar yaz aylarında kuruyan ve zaman zaman Kemer Barajı"ndan su takviyesi yapılan Büyük Menderes Nehri"ndeki su seviyesi 6 metrelere yükselince taşkınlar yaşanmıştı. Yaşanan taşkın sonucu bazı karayolları trafiğe kapanırken; Aydın Ovası"ndan başlayarak tarlaları sular altına bırakmaya başlayan seller Koçarlı ve ardından Söke Ovası"na ulaşmıştı.
Aydın ve Koçarlı Ovası"nda yaklaşık 200 bin, Söke Ovası"nda ise 300 bin dekar olmak üzere toplam 500 bin dekar arazinin sular altında kalmasına neden olan taşkında başta buğday olmak üzere sebze ve diğer ürünlerde zarar görürken; Aydınlı üretici büyük bir maddi hasara uğramıştı.
Son yılların en büyük taşkınıyla karşı karşıya kalan Aydın"da üreticiler zararlarının karşılanması için çözüm arayışına girerken; 500 bin dekar araziyi sular altına bırakan taşkın uzaydan da görülebilir seviyeye ulaştı. Google Earth tarafından yayınlanan uzay görüntüsünde açıkça belli olan taşkında sular altında kalan araziler flu bir renk ile görülürken; taşkından etkilenmeyen araziler ise baharın yaklaşmasıyla birlikte doğanın uyanması ile yeşil bir renkte gözlendi. Taşkının Söke, Koçarlı, İncirliova ve Aydın"a kadar olan arazilerde Büyük Menderes Nehri boyunca devam ettiği uzaydan çekilen anlık fotoğraflarda da açıkça ortaya kondu.-iha