Hatta önümüzdeki Mayıs tam 21 milyon Amerikalının evlerini taşıyacakları öngörülüyor. Bazı taşınmalar diğerlerinden daha sorunsuz geçecek. Her ne kadar taşınırken her şeyin çok düzgün geçeceğinin garantisini kimse size veremese de, bazı önlemleri önceden alıp daha sorunsuz bir deneyim yaşamak yine sizin elinizde.

"Taşınma günü meydana ortaya çıkabilecek problemleri ve riskleri önceden fark edip önlem almak çok önemlidir. İnsanlar yeni evlerine yerleşirken bundan keyif almak isterler. İster o gün köpeği kime bırakacağınızı kararlaştırmak olsun, ister kablo TV"yi zamanında bağlatmak; ufak ayrıntıları erkenden planlamak tüm ailenin stressiz bir taşınma günü geçirmesine yardımcı olur.

1) Elektrik, doğalgaz, kablo TV bağlantısı

Eski evinizden ayrılmadan önce bu gibi servisleri çağırıp bağlantıları kesmelerini sakın ertelemeyin. Son güne kadar TV seyretmek zorunda değilsiniz ya da internet bağlantınız bir hafta öncesinden kapansa da bir sorun olmaz. Bu gibi şeyleri son güne bırakmak stresinizi arttırır. Kablo TV ve İnternet bağlantılarınız için firmaların web sitelerinden de başvuru yapabilirsiniz. Gelecek olan görevliye taşındığınızı ve tam olarak hangi saatlerde servis istediğinizi kibarca belirtin.

2) Sigorta şirketinizi taşınma konusunda bilgilendirin

Ev sigortanız varsa sigorta şirketinizi arayın taşınmanız hakkında bilgi verin. Bazı sigortalar taşınırken meydana gelecek hasarları da karşılarlar. Sizinki karşılamıyorsa az bir farkla bunu sağlayabilir ve içiniz daha rahat taşınabilirsiniz.

3) Ufak bir seyahat çantası hazırlayın

Bu ufak çanta diğer bavullar ve kutuların aksine kolay ulaşılabilir bir şey olsun. Taşındığınız andan itibaren ihtiyacınız olabilecek ufak tefek şeyleri bu çantaya yerleştirin. Aksi takdirde kutuların kenarlarından azıcık açıp bir takım şeyler aramaya kalkarsanız çok yorulursunuz. Bu çanta sanki hafta sonu bir yere gidiyormuşsunuz gibi hazırlanabilir; pijama, terlik, diş fırçası ve macunu, aspirin, yedek çamaşır, süveter vb.

4) Her resmin ve tablonun taşındığınız hafta yerlerine asılmasını sakın beklemeyin!

Sanki tablolar yerine oturunca tüm ev bitmiş gibi geliyor olabilir ama onca yerleştirme ve onca temizliğin arasında sakın duvar dekorasyonunu bir an önce bitmesini beklemeyin. Aynı zamanda taşındığınız gün her şeyi yerleştirmeye ve her kutuyu açmaya da kalkmayın. Onun yerine bir tek televizyonunuzu kurun, karşısına bir koltuk çekin ve biraz dinlenip televizyonda en sevdiğiniz diziyi seyredin. Ev bir yere kaçmıyor. Ertesi sabah taşınma yorgunluğunu üzerinizden atıp bir bardak kahvenizi de içtikten sonra kutuları açmaya evinizi zevkle yerleştirmeye başlayabilirsiniz.

5) Her şeyi tek başınıza yapmaya kalkmayın

Büyük bir eve taşınıyorsanız hiç düşünmeden profesyonel bir taşınma şirketi ile anlaşın. Eğe böyle bir şansınız yoksa size yardım edebilecek tüm arkadaşlarınızı arayıp utanıp sıkılmadan yardım isteyin. Her biri 2 saat yardım etse işiniz inanılmaz kolaylaşır. Dediğimiz gibi taşınmadan önce her adımı planlarsanız taşınmak sizin için çocuk oyuncağı olacaktır.