Recep Taner, Türk Borçlar Kanunu"nun 56. maddesinde geçen “tazmin” ve “tazminat” terimlerinin kullanılmasına rağmen 60. maddede “giderim” teriminin yer aldığını, verilen değişiklik önergesiyle 60. Maddede yer alan kanuni terimlerin uygun hale getirilmesinin temin edilmesi amacını taşıdığını belirtti.

Borçlar Kanunu gündeme geldiğinden bu yana vatandaşlardan konu ile ilgili bir çok e-posta ve telefon geldiğini belirten MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, “Ankara"dan Müjgan Deveci isimli bir vatandaşımızdan gelen e-postada diyor ki: “Benim eşim muhasebeci, dolayısıyla çalıştığı iş yerinde işverenine güvenmekten başka suçu olmayan eşimin vekaleten imzalamış olduğu çeklerden dolayı şu an Sincan Cezaevi"nde cezasını çekmektedir”. Diğer bir vatandaşımız “Geçinmekte güçlük çekiyoruz. Mutfaktaki enflasyonla, resmi kaynakların açıkladığı enflasyon çok farklı” Biraz önce ise memleketim Aydın"ın Karpuzlu ilçesi kalkındırma Kooperatifi Başkanı Kadir Özmen arıyor. Diyor ki: “2002 yılında 5,5 liradan sattığımız zeytinyağı şu anda 2,9 ila 3 lira civarında satılmaktadır.” Enflasyon karşısında ezilen vatandaşımız, ürünü para etmeyen üreticimiz hayatını devam ettirebilmek için kredi kartına veya kredilere müracaat ederek geleceğini ipotek altına almakta ve açıklanan enflasyon rakamlarının gerçek olduğuna inanmamaktadır. Ekonomi konusunda tozpembe tablolar çizen hükümetin resmi kurumları Ekim ayı enflasyonunu 2,41 olarak açıklamışlardır. Yani AK Parti iktidarı memura, emekliye, dula, yetime, şehit yakınlarına ve gazilerimize yıllık olarak öngördüğü zammın yarısı bir ayda erimiştir” diye konuştu.

Açıklanan enflasyon rakamlarının bastırılmış rakamlardan oluştuğunu iddia eden MHP Aydın Milletvekili Recep Taner “Aydın"da yapmış olduğumuz köy ziyaretlerinde muhtarlarımız “eskiden köyümüzde 4 veya 5 kişinin bankayla borç-alacak ilişkisi varken bugün geldiğimiz noktada köyümüzün tamamı bankayla borç-alacak ilişkisi içerisindedir.”demektedirler. Yaşanan bu gelişmelerden sonra geçen hafta bankaların 9 aylık bilançoları açıklandı. Bilançoları incelediğimizde ise geçen yıl yüzde 100 kar eden bankaların bu yıl yüzde 600 kar yaptığı, dolayısıyla şu anda ülkenin en rahat ve en kazançlı kurumlarının bankalar olduğu görülmektedir. Buradan da hükümetin kimlerin yanında olduğu net bir şekilde görülmektedir. Kısaca vatandaşlarımızın kazandıkları paralar ancak bankalara olan borçlarının bir kısmını ödemek için kullanmaya yetmektedir” dedi.

Vatandaşın durumu böyleyken devletin durumunun da pek farklı olmadığını kaydeden MHP Aydın Milletvekili Recep Taner konuşmasının devamında “2002 yılında 222 milyar dolar civarında olan iç ve dış borç stokumuz aradan geçen yedi yıl süre içerisinde yüzde 100"ün üzerinde artmış ve ülkemizin geleceği de ipotek altına alınmaya başlamıştır. Vermiş olduğumuz Borçlar Kanununun 60. maddesindeki değişiklik önergesindeki düzeltmenin yapılması için desteklerinizi bekler hepinize saygılarımı sunarım” ifadelerine yer verdi.