Yaralanan genç, bombayı başka birinin zorla kendisine verdiğini söyleyerek, "Bundan sonra değil bomba en ufak bir şey bile atmayacağım." dedi.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu mahallesi Bahçelievler Caddesi'nde yaşandı. Bölücü terör örgütü PKK lehine slogan atan bir grup gösterici inşaat halindeki Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde bekleyen polis ekiplerine taş ve molotof kokteyli ile saldırmak istedi. Göstericilerden 16 yaşındaki R.A'nın polise atmak istediği el yapımı bomba patladı.

Sağ elinin 3 parmağı kopan R.A., ambulansla Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada polisler de kopan parmakları buz dolu bir bardağa koyup hastaneye getirdi. Ancak parmaklar aşırı derecede zarar gördüğünden dikilemedi. R.A.'nın polislere, eve giderken kendisini Vedat T.'nin çağırdığını belirterek, onun kendisine "Bunu karakola at" dediğini söylediğini ileri sürdü.

R.A. yaptığı olaydan çok pişman olduğunu söyledi ve "Bundan sonra kimseye taş bile atmam" dedi. Bu arada, R.A.'ya patlayıcı verdiği öne sürülen Vedat T.'nin 7 kez izinsiz gösterilerde polise patlayıcı atmak istediği gerekçesiyle gözaltına alındığı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı.