DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, tartışmalara konu olan son dönemde DTP eylemlerinde çocukların ön saflarda yer almasını ilginç sözlerle savundu. Bayındır, “Çocuklara bayramda git şeker topla denilmez ama toplar” dedi. DTP olarak çocukların eyleme katılmasını onaylamadıklarını belirten Bayındır “Siz ne söylerseniz söyleyin onlar kendi istediklerini yaparlar” diye konuştu.

DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, tartışmalara konu olan son dönemlerdeki DTP eylemlerinde çocukların ön saflarda yer almasını ilginç sözlerle savundu. Bayındır, “çocuklara bayramda git şeker topla denilmez ama toplar” dedi. DTP olarak çocukların eyleme katılmasını onaylamadıklarını belirten Bayındır “Siz ne söylerseniz söyleyin onlar kendi istediklerini yaparlar” diye konuştu.

Bayındır Meclis"te düzenlediği basın toplantısında, Hüseyin Üzmez olayını değerlendirdi. Toplumun erkek egemen bir toplum olduğunu ve hukuksal sistemin erkeğe göre şekillendiğini ifade eden Bayındır, Üzmez"in bir insanlık suçu işlemesine rağmen aklanmaya çalışıldığını öne sürdü. TCK"daki cinsel istismar ve tecavüz suçlarına verilen cezaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini kaydeden Bayındır “"Gelin çocukları cezalandırarak terbiye etmeyelim, söylediklerine kulak verelim, düşüncelerine değer biçelim" çağrısında bulundu.

“ÇOCUKLARIN EYLEMLERDE KULLANILMASINI ONAYLAMIYORUZ”

Basın toplantısında çocukların eylemlerde kullanılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bayındır şunları söyledi:

“Çocuklar eyleme kendi iradeleriyle katılıyor. Kimse bayramlarda çocuklara 'git şeker topla' demez, ama çocuklar şeker toplar. Çocuklar evde de zapt edilmeyen varlıktır. Siz ne söylerseniz söyleyin onlar kendi istediklerini yaparlar. Hepimizin çabası, bu şiddet ortamın ortadan kaldırılmasını sağlamak" karşılığını verdi.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş da DTP"nin çocukların eylemlere katılmasını desteklemediğini belirterek, “Partimizin böyle bir politikası yok. Çocuklara yönelik şiddet ve çocukların şiddet ortamında büyümesi partimizin eleştirdiği bir yaklaşımdır. Partimizin politikası gibi yansıtılmasını istemiyoruz" diye konuştu.
Milliyet