Diyarbakır'da 10 çocuklu ailenin en küçüğü olan ve okuldan arta kalan zamanını aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yaparak geçiren Mahsum Çelik (16), Polonya'da düzenlenen Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda, disk atmada ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Adana Atletizm Eğitim Merkezi'nde 2 yıldır yatılı olarak kalan ve çalışmalarını antrenörü Yavuz Lavkor nezaretinde sürdüren Çelik, spora Diyarbakır'da yatılı ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni aracılığıyla başladığını söyledi.
 
DERSLERİNDE DE BAŞARILI
 
O dönemler okul takımına seçildiğini ve atmalar branşında yetenekli olduğunun fark edildiğini anlatan Çelik, şunları kaydetti: 'Babam çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyor. Maddi durumumuz iyi olmadığı için küçük yaşlardan bu yana köyde çobanlık yaparak kazandığım parayla aile bütçesine katkı sağlıyordum. Yatılı okula başladıktan sonra hafta içi okulda kalıyor, hafta sonu ise köye dönerek yine çobanlık yapıyordum. Diyarbakır'daki yatılı okul takımında katıldığım ilk şampiyonada gülle atmada Türkiye ikincisi oldum. Daha sonra spordaki yeteneğimden ve derslerimdeki başarımdan dolayı 2009 yılında Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Eğitim Merkezi'nde yatılı olarak kalma hakkı kazandım.'
 
Çelik, geçen yıl katıldığı 16 Yaş Altı Ferdi Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda disk atmada Türkiye şampiyonu olunca spora yoğunlaştığını kaydetti. (yenişafak)