Üye ihraçlarıyla yeniden gündeme gelen Kuşadası"nın kanayan yarası Uydukent"teki tartışmalar bitmiyor. Son olarak yazılı bir açıklama yapan CHP Kuşadası ilçe Başkanı M. Esat Altungün, Uydukent Toplu Konut Yapı Kooperatifleri Birliği"ndeki üye ihraçlarına sert tepki gösterdi. CHP Kuşadası ilçe Başkanı M. Esat Altungün, yoksul ve dar gelirli bin 200 üyenin ihraç edilmesiyle Uydukent"in amacının dışına çıktığını söyledi.
CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün, 4 bin 328 konutlu Uydukent"de yapılan yanlışların ve çözüm üretmeyen kasıtlı davranışların bedelinin Uydukent üyesi Kuşadalılara ödettirildiğini savundu. Uydukent Yönetiminin aldığı keyfi kararla bin 200 üyenin üyelikten ihraç edildiğine dikkati çeken Altungün, “Üyelikten çıkarmaya gerekçe olarak ta aidat yatırmama gösteriliyor. Uydukent Yönetimi yaklaşık 1200 kişinin ortaklığını şimdiye kadar biriken borçlarını ödemiyorlar diye sona erdiriyor. Bu kabul edilmesi mümkün olmayan bir karardır. Ne vicdana sığar ne de hukuka uygundur. Yıllardır yıkılacak mı yoksa kalacak mı diye bir tek çivi bile çakılmayan, üyelerine aidatlarınızı ödemeyin yazıları belediye başkanı imzasıyla gönderilen, birileri tarafından karşılıklı pazarlık malzemesi yapılarak önce anlaşıp sonra kapıştıkları Uydukent projesinde “Evsize Ev “ vaadi ile yola çıkılmıştı. Ancak gelinen nokta da dün olduğu gibi, ne yazık ki bugünde amacından saptırılmıştır. Uydukent'de amaç yoksulu ev sahibi yapmak ise, elbette aidatlarını ödeme de sıkıntı yaşayacak kesim, yoksul ve dar gelirlilerimizdir. Dar gelirlilerin ihracıyla Uydukent amacından çıkarılmak istenmektedir" dedi.
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan"ın 'Uydukent"i yıkacağım' sözleriyle yıllardır yıprattığını kaydeden Altıngün, “Sayın Fuat Akdoğan ha bugün ha yarın yıkıyoruz diye naralar atarken, acaba bugünkü uygulamasının stratejisini mi hazırlamıştı. Kamuoyuna Uydukent"te radikal kararlar olarak sunulan bu tasfiye harekatının amacı bellidir. Sözüm ona radikal uygulama, siyasi amaçlı seçim taktiklerinden sadece birisidir. Bu hukuk dışı uygulama, ne üye sayısını azaltma amaçlı, ne de inşaatları en kısa zamanda bitirme niyetlidir. Hesapları ve niyetleri farklıdır. Yöneticilerimizden, Kuşadalılara ve Uydukent üyelerine karşı samimi bir yaklaşımı göremiyoruz, yerel seçimlere aylar kala başlatılan bu uygulama samimiyetsizliğin göstergesidir. Bu uygulama hiçbir vicdana sığmaz ve hukukla bağdaşmaz. İnşaatlar yıllarca devam etmedi ve ettirilmedi. Yatırımı devam etmeyen geleceğinin ne olduğu belli olmayan bir kooperatifin üyelerinden nasıl olur da aidat istenir?! Boğazından, giyiminden para attırarak ev sahibi olma umuduyla bu kooperatife üye olan Kuşadalı hemşerilerimiz şimdi mağdur ediliyor, üyelikten çıkarılıyor. Ama bunun yanında Uydukent'in geleceğinin ne olacağına dair en ufak bir bilgilendirme yapılmıyor. Üyeler Yönetim Kurulu Kararı ile üyelikten çıkarılıyorlar. Uygulamayı, kararları tek tek inceliyoruz. Uygulama hatalı, haksız ve hukuka aykırıdır. Uydukent üyelerinin bu şekilde kapı önüne konmasına asla razı olmayacağız. Gerek yargıya giderek gerekse tüm idari kurumlarda girişimlerde bulunarak bu haksızlığı dur diyeceğiz" ifadelerine yer verdi.