Edinilen bilgiye göre, Kuşadası'ndaki evinde rahatsızlanan M.Ç. (33) isimli şahıs yakınları tarafından Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan muayenesinde boğaz enfeksiyonu teşhisi konularak iğne yapılan M.Ç. daha sonra evine gönderildi. Ancak, 6 saat sonra evinde tekrar rahatsızlanarak, ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesi acil servisine getirilen M.Ç., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.
M.Ç.'nin "Bir şeyin yok, sadece boğaz enfeksiyonu geçirdin" denilerek evine gönderilmesinden 6 saat sonra hayatını kaybetmesi ailesini isyan ettirdi. M.Ç.'nin ölümünden hastane yetkililerinin sorumlu olduğunu iddia eden kardeşi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Kardeşinin bir şeyi olmadığı gerekçesiyle hastaneden gönderildiğini kaydeden M.Ç., "Kardeşim M.Ç., rahatsızlandığında onu hastaneye götürdük. Hastanede bir şeyin yok, sadece boğaz enfeksiyonu geçirmişsinler dediler ve bir novalgin iğnesi vurup
gönderdiler. Daha sonra eve geldik ve yeniden fenalaştı. Yine hastaneye gittik ve hayatını kaybetti. Kardeşimin ölümünde kesinlikle hastane yetkililerin ihmali ve kusuru var. Onlardan şikayetçiyim. Cezalandırılmaları için de savcılığa başvurdum" dedi.
Bu arada, ailenin şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Otopsinin ardından, hastane yönetimi ve doktorlarla ilgili dava açılıp açılmayacağına karar verilecek. Kuşadası Devlet Hastanesi yetkilileri ise olayın savcılık aşamasında olduğunu belirterek, konuyla ilgili açıklama yapmak istemedi.