Kuşadası Belediye Meclisi"nin Ekim ayı olağan toplantısı yapıldı. 5 maddelik gündemle toplanan Kuşadası Belediye Meclisi"nde özellikle 25 binlik nazım imar ve çevre düzeni planının yenilenmesi ile ilgili madde görüşülürken, meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.
Belediye binasının altındaki meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan izinli olduğu için meclis 1. Başkan Vekili olan AK Parti"li belediye meclis üyesi Yahşi Karamollaoğlu başkanlık yaptı. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan dışında tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda 25 bin ölçekli nazım imar ve çevre düzeni planı, hayrat çeşmeleri, terfi merkezi, meclis kararlarına yapılan itirazlar, komisyonda bekleyen konular, kadro değişikliği ve eğitim programı konuları ele alındı.
Kuşadası"nın mevcut imar planında değişiklikler içeren ve yeniden bir yapılanmayı gerektiren yeni 25 binlik nazım imar ve çevre düzeni planının görüşülmesi sırasında AK Parti, CHP, MHP, DSP ve bağımsız meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Kuşadası"nın imar konusunda çok kötü bir örnek olduğunu belirten meclis üyeleri, yaptıkları konuşmalarda hem belediye yönetimlerini de hem de zaman zaman birlikte görev yaptıkları meclis üyelerini suçlayınca toplantıda tansiyon yükseldi. Yoğun tartışmalar altında görüşülen yeni imar planıyla ilgili bir karar verilemezken, bir sonraki toplantıda yeniden görüşülmesi için komisyona havale edildi.
Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı"nda bir diğer ilginç tartışmanın yaşandığı konu ise hayrat çeşmeleri oldu. Belediye Başkanlığı"nın çeşmelerin kullanımının amacını aştığı ve bu nedenle kaldırılması yolundaki talebine meclis üyelerinden farklı görüşler geldi. Bazı meclis üyeleri hayrat çeşmelerinin su içilmek için konulmasına rağmen başka amaçlarla kullanıldığına dikkat çekerek, bazı meclis üyeleri ise hayratların birçoğunun tarihi değer taşıdığı ve bu nedenle kaldırılmasının mümkün olmadığı kaydedildi. Meclis üyeleri arasında görüş ayrılığına yol açan hayrat çeşmeleri de bir daha görüşülmek üzere tekrar komisyona havale edildi.
Toplantıda ayrıca, otoparklarla ilgili komisyon raporu kabul edilirken, ağaçlandırma seferberliğiyle ilgili eski kararın aynen uygulanması karar verildi. Karaova Mahallesi"nde bulunan TM4 terfi merkezi istasyonu Davutlar Belediyesi"nin isteğiyle binlik plan içerisine alınırken, belediye başkanlığının kadro unvan değişikliği talebiyle ilgili olarak ta üçüncü derece mimar kadrosu kaldırılıp, yerine mühendis kadrosu getirildi. Ayrıca, belediyeye yeni sözleşmeli personel olarak bir mimar, bir şehir plancısı ve iki mühendis alınmasına karar verildi. Bunların yanında, TÜRSAB ve Boğaziçi Üniversitesi"nin 18 yaş üzeri gençlerin eğitimi ile ilgili hazırladığı projeye belediye tarafından yer tahsis edilmesi de kabul edildi.