Yerel seçimler adım adım yaklaşırken, Kuşadası"nın AK Partili Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile DSP üyesi Engin Berberoğlu arasında miting yeriyle ilgili başlayan ve bildirilerle kavgaya dönüşen tartışma nedeniyle CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün tarafından bir açıklama yapıldı. Altungün, Kuşadası"nın eski ve mevcut belediye başkanları tarafından gereksiz yere kavga ortamına sokulmak istendiğini söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası"nın son 15-20 yılını kararttığını iddia ettiği iki siyasi ismin, basit bir miting yerinin tespitinde bile kavgaya tutuştuğunu söyledi. Bu kişilerin ortamı germe, insanları birbirine düşürme, kamplaşma ve cephe yaratma gayreti içine girerek gerçek yüzlerini gösterdiğini ifade eden Altungün, “Kuşadası için yıllardır hiçbir şey üretmeyen, Kuşadası"nın sorunlarını çözmek için kıllarını bile kıpırdatmayan, halkın, esnafın ve turizmcinin yaşadığı sorunlara duyarsız kalan Fuat Akdoğan ve Engin Berberoğlu, kendi şahsi çıkarları ve egoları için birbirine düşerken, yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi rant hesabıyla Kuşadası"nda kavga ortamı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Kuşadası"nda bugün yaşanan olumsuzlukların tüm vebalini omuzlarında taşıyanlar, Kuşadası halkının geleceğini de ipotek altına alabilmek için kavga ortamından medet ummaktadırlar” dedi.
Eski ve mevcut belediye başkanlarının klasik siyasi rant yöntemlerine karşı Kuşadası halkını duyarlı ve uyanık olmaya çağıran CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün, “Bugün, demokrasinin gereği olan siyasi yerel yarışı, bilek güreşi anlayışıyla yapmaya kalkanların hesapsız, plansız ve düşüncesiz kararlarının bir sonucu yaşanıyor. Sadece bir miting etrafında yaratılmaya çalışılan şov ortamı için hem pazarcı esnafımız hem halkımız hem de misafirlerimiz mağdur ediliyor ve gereksiz bir kavga ortamının içine çekilmeye çalışılıyor. Bu kaos ortamının nedeni, ihtiras ve hırsla alınan karardır. Ayrıca ortada, "bu karardan siyasi rant elde edebilir miyim?" diye hesap kitap yapan bir belediye başkanı bulunmaktadır. Eski ve mevcut belediye başkanlarının Kuşadası"nı getirdiği noktayı Kuşadası"nda yaşayan herkes görmektedir. Kuşadası"nın hiçbir şekilde hak etmediği bu tabloyu yaratan iki kişi, Kuşadası halkının sorunlarını çözmek veya çözüm için proje üretmek yerine, birbirleriyle göstermelik kavgalar yaparak siyasi rant hesabı yapmaktadır. Çünkü tükendiklerinin ve halka anlatacak bir şeylerinin olmadığının çok net şekilde farkındadırlar. Bu tablo, bu çatışma ortamı, Kuşadası halkının nelerden ve kimlerden kurtulması gerektiğinin resmidir. Daha yerel seçim sürecinin başlangıcında yaşanan bu gergin ortam, bu kişilerin gerçek yüzlerini ortaya koymaya yetmiştir. Esnafımız da halkımız da ilk seçimlerde Kuşadası"nın önünü tıkayan bu anlayış ve kişilerden kurtulacaktır, böylece Kuşadası da kurtulacaktır” ifadelerine yer verdi.