Çok sayıda başvuru yapılmasına rağmen yeterli belgeleri olmadığı gerekçesiyle 9 adayın katıldığı sınavda kazananlardan birinin Belediye Başkanı AK Parti'li Bilal Ağca'nın oğlu, diğerinin kayın biraderi, diğerlerinin zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu Alper Bilge ile Türkiye İş Kurumu Müdürü Nazım Ulu'nun kızı olması tartışmaya neden oldu. Başkan Ağca, prosedürü uyguladıklarını açıkladı.

Irmak Belediyesi, sınavla 4 itfaiye eri alınacağını duyurdu. Başvuran itfaiye eri adayları 15 Ocak 2010 cuma günü Irmak Belediyesi hizmet binasının Meclis salonunda saat 11.00'de sözlü sınava tabi tutuldu.

Ancak sözlü sınav sonuçlarının ardından kazananların şaibeli olduğu iddiaları ortaya atıldı. Irmak Belediyesi'ne alınan itfaiye erlerinden 2'sinin Belediye Başkanı Bilal Ağca'nın oğlu Mevlüt Ağca ile kayınbiraderi Davut Akbaş, diğerlerinin zabıta memuru Kadir Bilge'nin oğlu ileİş Kurumu Müdürü Nazım Ulu'nun kızı olduğu belirlendi. Sınav sonuçlarının öğrenen diğer adaylar tepki gösterirken, adil davranılmadığını savundu.

İddiaları yanıtlayan Irmak Belediye Başkanı Bilal Ağca, sınava şartları uyan 9 adayın başvurduğunu belirtirken, şöyle dedi: “Adaylar Türkiye İş Kurumu tarafından gönderildi. Sınav komisyonunda ben yoktum. Komisyona herhangi bir etkim de olmadı. Yasal prosedür ne ise onu uyguladık. Yasa dışına çıkmadık. Ayrıca benim oğlumun işe alındığı ve haksızlık yapıldığı iddia ediliyor. Oğlumun herhangi bir kamu kurumunda işe girmeye hakkı yok mu? Oğlumun işe alındığını söyleyenler puanına hiç bakmamışlar mı? Haksızlık olduğunu iddia edenler, yasal yollardan haklarını arayabilir. Buna bir şey diyemem.” Sınavı kazanan adaylar henüz işe başlamadı./milliyet