Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi Yeni Sanayi mevkisinde bir kişi, tarlasında gömülü altın olduğu ve kazı yapmak istediği yönünde Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurdu.


Başvuruyu uygun bulan Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Define Arama Yönetmeliği'nin ilgili maddelerince bir ay süresince söz konusu tarlada kazı yapılmasına izin verdi.


Bunun üzerine, adının yayınlanmasını istemeyen kişi, 24 Martta 3 iş makinesi kiralayarak Emniyet, Aydın Müzesi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğünden birer görevlinin denetiminde tarlasında kazı çalışmalarına başladı.


Defineye ulaşmak için yaklaşık 20 metre kazılan tarlanın zemininde su çıkması üzerine çalışmalar, iş makineleri yerine iki işçi yardımı ile yürütülmeye başlandı.


Çalışmalara yaklaşık 100 bin YTL para harcadığını açıklayan tarla sahibi, kazı çalışmalarının izlemeye gelen vatandaşların ilgisinden şikayetçi olduğunu, kazı alanındaki meraklı vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını, vatandaşların başına herhangi kazanın gelmemesi için ek güvenlik önlemlerini aldığını söyledi.

AA