Türk Hava Yolları'nın (THY) Şikago - İstanbul uçuşunu gerçekleştiren tarifeli seferiyle yurda gelen gurbetçiler, bayram münasebetiyle yurda döndüklerini belirterek, meydana gelen kasırganın da geliş noktalarını Şikago üzerinden değiştirmelerine neden olduğunu ifade etti. THY'nin tarifeli seferi ile birlikte Türkiye'ye gelen yolcular, konu ile ilgili olarak İHA mikrofonlarına konuştu.

Türkiye'ye gelen yolcuların arasında Yazar Doğan Cüceloğlu'nun da olduğu görülürken, ABD'de yayın yapan televizyon kanallarının sürekli kasırgadan bahsettiğini belirten ünlü yazar, "Başka bir şeyden bahsetmiyorlar. Oradaki yayınlanan haberlere göre, kasırganın Şikago'ya gelmesinin bir buçuk günlük bir mesafede olabileceği yönünde haberlerdi. Bundan dolayı rüzgarın ve yağmurun etkisinin de olacağını söylüyorlardı. Benim asıl ülkeye dönme sebebim ise kasırgadan dolayı değil. Biz zamanımız geldiği için yurda döndük. Ancak böyle bir zamanda döndüğümüz içinde mutluyuz" dedi.

New York'ta büyük çapta bir kasırganın beklendiğinin tahmin edildiğini ifade eden Hasan Yıldız isimli bir yolcu, "Uçak seferleri etkilendi. Ancak şuan için bir sıkıntı görülmüyor. Benim asıl gelme sebebim bayram münasebetiyle, ama bu sebepten dolayı yurda dönecek arkadaşlarımı biliyorum" diye konuştu.

New York'ta meydana gelen kasırgayla birlikte uçuşların durdurulması dolayısıyla Şikago üzerinden geldiklerini ifade eden Taner Drama isimli bir yolcu da, "New York'a yakın bir noktada yaşıyorum ve uçuş hatlarının iptal edilmesinden dolayı Şikago üzerinden Türkiye'ye gelebildim. Doğu kıyılarında yaşan bazı Türk arkadaşlarımın, kasırgadan kaçma amaçlı olarak iç bölgelere geldiklerini biliyorum" şeklinde konuştu.

Bir başka Türk yolcu da, "ABD'nin doğu yakasında birçok insanın tahliye edildiğini duydum. Sel tehlikesinden korkuluyor. Kasırganın Atlas Okyanusu'ndan suları sel şeklinde sürüklemesinden korkulduğunu duymuştum. Yurda döndüğüm için mutluyum" dedi.

Öte yandan, ünlü şarkıcı Tarkan da ABD'den Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'nda görüntülenen ünlü şarkıcı herhangi bir açıklamada bulunmadı.