İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklardan Recep Aytek, Kubilay Keskin, Gülperi Erçetingöz ve Murat Erdoğan ile sanık avukatları katıldı.
Duruşmada söz alan sanıklardan Gülperi Erçetingöz, iddianamede yer alan hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, kokain kullanmadığını, ancak bir iki kere deneme amaçlı sigaranın içerisinde ''ot'' diye tabir edilen uyuşturucu madde kullandığını kaydetti.
İddianamede yer alan bazı sanıkları medyatik olmaları nedeniyle tanıdığını dile getiren Erçetingöz, 2 yıldır uyuşturucu maddeyi bırakmak amacıyla tedavi gördüğünü söyledi. Sanık Murat Erdoğan da, uyuşturucu madde ticareti yapmadığını savunarak, esrar ve kokain kullandığını, ancak bunları bırakmak amacıyla 2 yıldır tedavi gördüğünü anlattı.
''Tarkan evimdeki maddeyi kullanmış olabilir''
Reklamcı olduğunu ve mesleği dolayısıyla bazı sanıkları tanıdığını dile getiren Erdoğan, sanıklardan şarkıcı Tarkan Tevetoğlu ile 15 yıllık arkadaş olduğunu söyledi.
Erdoğan, arkadaşlıklarından dolayı Tevetoğlu'nun bazen kendisinde kaldığını ifade ederek, ''Bazen o bende kalıyordu, bazen de ben onun evinde kalıyordum. Kesinlikle Tarkan'a uyuşturucu madde temin etmedim. Belki bende kaldığı zamanlarda benim kullandığım maddelerden almış olabilir. Ondan da bilgim yok'' dedi.
Sanık Erdoğan, kullandığı uyuşturucu maddeyi Bebek'te tanımadığı birisinden aldığını sözlerine ekledi. Mahkeme heyeti, adresinde bulunamayan sanık Fuat Seyhan hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şarkıcı Tarkan Tevetoğlu hakkında, ''kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak'' suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
İddianamede ayrıca, Tevetoğlu için, ''Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, hüküm vermeden önce uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan kişi hakkında, tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine, kullanmamakla birlikte, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alan, kabul eden veya bulunduran kişi hakkında denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir'' hükmünün de uygulanması isteniyor.
Diğer 16 sanığın da iddianamede, ''uyuşturucu madde satmak'', ''uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek'', ''yurda uyuşturucu madde ithal etmek'', ''uyuşturucu madde kullanmak'' ve ''kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak'' suçlarından 1 yıldan 23 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.