Türk pamuğunda yaşanan sorunlara ve Birliğin geçirdiği sancılı sürece rağmen Ege’nin en büyük kuruluşları sıralamasında hızlı bir yükseliş gösteren Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği tarım alanındaki liderliğini sürdürmekte kararlı.
Gelinen noktayı ve EBSO sonuçlarını değerlendiren Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, “Bu sonuç, her şeye rağmen Tariş’ine inanan, güvenen ve inadına üreten 40 Bin üretici ortağın, kooperatiflerimizin ve çalışanlarımızın başarısıdır. Bu art niyetlilere en iyi cevaptır. TARİŞ bayrağı her geçen yıl daha yükseklerde dalgalanacak Bizi iyi takip edin. Bu daha başlangıç” dedi.
Geçmiş dönemden gelen borç stoğunu yok etmek için verilen savaşta Tariş Pamuğu yok etmek isteyen, zora koşanların olduğunu belirten Azbazdar, “Biz ne kadar konuşsak, çalışmalarımızı anlatmaya çalışsak ta, Tariş’in lider günlerine dönmesini istemeyen, art niyetli bazı çevrelerin yalan yanlış beyanatlarına en iyi cevap EBSO sonuçları oldu. 2009 yılında giremediğimiz en büyükler listesine 2010 yılında 88. sıradan giriş yapmıştık. 2011 yılında ise üretimden satışlarda 39. sıraya yükseldik. Bu sonuç, ‘Tariş Pamuk bitti’ diyenlere en güzel cevap oldu.Tasarruf ve planlı çalışmayla Tariş Pamuk emin adımlarla ilerliyor, kimse yıkamaz. Biz en değerli varlığımız olan Toprağı işleyerek ülkemize değer kazandırmaya devam ediyoruz. Önümüzde kalan birkaç bariyeride aşıp, büyük projelerimizi hayata geçirince Tariş’i kimse tutamaz. Tariş bayrağını devler liginde her yıl daha yükseklerde dalgalandıracağız. Bu bayrak hiç inmeyecek” diye konuştu.
“KANSIZ TERÖRE DUR DENMELİ”
Son dönemde pamukta yaşanan fiyat dalgalanmalarını da değerlendiren Başkan Azbazdar, “Pamuk, ülke tarımının tansiyon merkezidir. Pamukta denge bozulursa tarımı düzeltemezsiniz. Yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle pamuk maliyetleri iki katına çıktı. Yağışlarla zarar gören tarlasını 2 hatta 3 kez bozan var.İlaç, mazot, gübre zam üstüne zam görüyor. Dış ülkelerle rekabet gücümüz çok azaldı. Dış pazarlara bağımlılığımız her geçen yıl artıyor. Üretici yetersiz prim miktarının yanında piyasadaki dengesiz fiyatlardan da çok etkileniyor. Ülkemizde yaşanan kanlı terör, pamuk piyasalarında da yaşanıyor. Pamuk fiyatları vahşi bir anarşinin elinde. Güçlü ülkeler pamuk fiyatlarıyla istedikleri gibi oynuyor. Silahsız, kansız teröre ülkemiz dur demelidir.Devletimizin, hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. ” şeklinde konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png