Son dönemde itibarını kaybeden TARİŞ'i eski günlerine döndürmek istediklerini ifade eden Mehmet Beliğ Azbazdar, “TARİŞ'i kısa sürede tekrar yürür hale getirdik, şimdi koşmak istiyoruz. Bunun içinde TARİŞ'i eski şah sahalı günlerine döndürmemiz lazım. Bunu da 40 bin pamuk ortağımızı tekrar pamuk yetiştirir hale getirerek sağlayabiliriz. Pamuk ortaklarımızın TARİŞ'e olan güvenini sağlamak için eski borçlarımızı yapılandırıp, TARİŞ Pamuk Kooperatiflerinin alacaklı oldukları 9 milyon 600 bin TL"lik borcumuzun yüzde 50'lik kısmını ödeyerek başlamak istedik. İnşallah alım sezonuna bu borçları sıfırlayıp,yeni sezonun pamuğunu öyle almak istiyoruz” dedi.
TARİŞ Pamuk Birliği"nin bankalara ve piyasaya yüklü miktarlarda borçları olduğundan söz eden Azbazdar, “İşe bu borçları tekrar yapılandırarak başladık. Böylece gündük yüze 27 düzeyindeki faiz miktarını yüzde 14,5'lara çektik. Biz her fırsatta borcu olanın, malı olmaz tezini savunuyoruz. Fakat bununla birlikte hiç kimse bizim gayri menkullerimizi haraç-mezat satmamızı beklemesin. Atıl durumda olan ve 800 ila 900 bin TL arasında fiyat biçilen lojmanlarımızı 1milyon 200 bin TL"ye sattık. Daha öncede dikkat çektiğimiz gibi, Aydın Tekstile 2 firma talip oldu. Kendilerinden yazılı başvuru talebinde bulunmalarını istedik” diye konuştu.

TARİŞ İYİ BİR SANAYİCİ OLAMADI
“TARİŞ Pamuk Birliği önemli bir yol ayrımındadır” diyen Azbazdar, şunları söyledi: “Her şeyden önce basiretli bir tüccar mı, yoksa sanayicimi olacağız? Önce bunu tespit etmeliyiz. TARİŞ maalesef sanayicilik kolunda hep zarar etmiştir. Biz üreticimizin elde ettiği pamuğu satın alıp, işleyerek piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Düşüncelerimiz bu doğrultudadır. Yeni pamuk alım kampanyamızda da üreticilerimizin ürününü peşine yakın bir ödemeyle alabilmek için finans kuruluşlarıyla bir dizi görüşmeler yaptık. 50 milyon TL civarında bir kaynak bulduk. Üreticilerimizden bu sezon 100 bin ton pamuk almak istiyoruz. Alım kampanyamızla birlikte, gayri menkullerimizin satışlarını da aynı anda takip edip 2010 yılına geleceğini daha sağlıklı planlayabilen ve pamuk ortaklarına ekiminden hasadına kadar ayni ve nakdi kredilerle destek sağlayabilen bir kurum haline gelmek istiyoruz”