Göreve geldikleri 2009 yılı 9 Ağustos’undan bu güne TARİŞ’te olumlu hizmetlerin üretildiğini dikkat çeken Tariş Pamuk Birliği Bakanı M.Beliğ Azbazdar; “Başta personelde tasarruf, yakıtta tasarruf olmak üzere gayrimenkullerimizi satarak birikmiş borçlarımız için oluşturduğumuz ödeme takvimi ile ciddi mesafe aldık. Pamuk Birliği Yönetimindeki arkadaşlarla Tariş’in gelişmesini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için çalışıyoruz. Ankara ile ilişkilerimiz her geçen gün daha da güçleniyor. Geçmişte yaşanılan Tariş’in borçlarının silinmesi bu konuda hükümetlere ciddi baskıların olması, Ankara’nın gözünde Tariş’i devletin şımarık çocuğu konumuna getirmiş. Biz Tariş olarak artık devletin şımarık çocuğu olmak istemiyoruz. Bizim derdimiz Birliklerin sermaye sıkıntıların bir an önce çözümü” dedi.
”ÇIRÇIRCININ PAMUĞU EMANETE BIRAKMASINI DOĞRU BULMUYORUM”
Dünya pamuk fiyatların altında seyreden Türk pamuğun gerçek değerini yakalaması için çırçırcılara da önemli sorumlulukların düştüğü söyleyen TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar; “Maalesef çırçırcımızda pamuğunu emanete bırakarak piyasaya girmiyor. Bu sorunun çözümü için lisanslı depoculuğun bir an önce hayata geçmesi şart. Belevi yakınlarında otoban kenarında yapımına başlanılan lisanslı depoculuğun hayata geçmesi ile pamuğumuz elektronik ortamda dünyanın dört bir yanında müşteri bulabileceğini ümit ediyorum. Bu nedenle lisanlısı depoculuk projesini önemsiyorum” diye konuştu.
TARİŞ Pamuk Birliği Başkanı M. Beliğ Azbazdar, TARİŞ Kooperatiflerinde tasarruf tedbirleri uygulamasına devam edileceğini sözlerine ekleyerek; şunları söyledi: “Aydın Ham Yağ Tesislerimizde elektrik tüketimi ile ilgili yapılan tasarruf tedbirlerinden yüzde 20 tasarruf sağladık. Hedef bir yüzde 15 daha tasarruf yapabilmek. Sarıkemer tesislerinde ise fire ile uğranılan zarar yüzde 2’lere düştü”
Azbazdar; geçtiğimiz sezon ve bu sezonki ürün bedellerinin ürün teslim sırasına göre ödemelerinin başlayacağını müjdeledi.