Söke Belediyesi tarafından şehir merkezinde faaliyete geçen Bedesten Çarşı"da şubesini kuran Tariş Market"in açılışı törenle gerçekleştirildi.
Tariş Market"in açılış törenine Tariş İncir Birliği Yönetim Kurulu başkanı Hasan Hüseyin Karazor ve yönetim kurulu üyeleri, Tariş İncir Birliği eski başkanı Günercin Azbazdar, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cavit Ancın, Söke Belediyesi Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Hatice Sarınç, Söke Tariş Pamuk ve İncir Kooperatifleri yöneticileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde ilk konuşmayı Tariş Söke 131 No"lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert yaptı. Söke"ye yakışan örnek bir çarşıda kendilerine yer verdiği için Söke Belediye Başkanı Özekmekçi ve belediye yönetimine teşekkür eden Söke pamuk Kooperatifi Başkanı Ekrem Sert; “Bir tarım şehri olan Söke"de Tariş markası ile faaliyet gösteren pamuk, incir ve zeytinyağı kooperatifleri üretimleri ve istihdam ettiği 250 civarında personeli ile ekonomik yapıya doğrudan etken olan kurumlardır. Kooperatifler olarak bu marketi açmamızdaki amaç Tariş"in üretimini tanıtmak ve Söke"nin tanıtımına katkıda bulunmaktır” dedi.
Daha sonra konuşan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Sarınç açılışın Tariş ve Söke"ye hayırlı olmasını diledi. Tariş pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkan Vekili Cavit Ancın Pamuğun can çekiştiği günümüzde Tariş"in önemli bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, başta üreticiler olmak üzere Sökelileri Tariş"e sahip çıkmaya davet etti. Tariş İncir Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Karazor ise Tariş Market"in piyasa ile rekabetin dışında Tariş ürünlerini tanıtmak, kurulduğu yerin ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunmak gibi amaçlarının olduğunu dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından Söke Tariş Market törenle hizmete açıldı.