Aydın"ın tarımsal zengin zenginlik olarak bereketli topraklara ve Akdeniz iklimine sahip olduğunu belirten Stopes “ Aydın"da gördüğüm kadarı ile küçük çiftlikler var. Küçük çiftliklerde de verim yakalanabilir. Aydın"ın zeytin, kestane,inci gibi ürünlerinin yanı sıra zengin hayvansal ürünleri var. Aydın Türkiye"nin zenginliği ve imkanları ile Avrupa kriterlerini yakalayabilecek potansiyeli sahip bir bölge ama Aydın ve Türkiye tarımı için mevcut tehlike tüm dünyada olduğu gibi tarım alanlarını kirlilikten koruyabilmektir” dedi.
Türkiye"de gübre ve tarım ilacının kontrolsüz olarak kullanımının yüksek olduğunun altını çizen Christopher Stopes, “Bu durum tarım ürünlerinin üzerinde ilaç kalıntılarına sebep oluyor. İnsan sağlığı üzerindeki etkilerinin yanı sıra Avrupa"ya ihracat konusunda da sıkıntılar meydana getiriyor. Aydın ve Türkiye"de özellikle küçük çiftliklerde tarım ilacı kirliliğine karşı dikkatli olmak lazım” şeklinde konuştu.
Stopes özellikle tarım alanlarında böcek ilacı kullanımının azaltılmasının çok önemli olduğunu ifade edip, kendisinin bu konuda 20 yılı aşkın süredir özel şirketler, sivil toplum kuruluşları ve hükümetlerle ortak çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.