İzmir Ticaret Borsası tarafından bu yıl 4."sü gerçekleştirilen “Tarımın Yıldızları” yarışmasında dereceye girenler arasında bir Söke Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Mehmet Muslu pamuk ürünü dalında birinci oldu Başkan Muslu, ödülünü Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün"ün elinden aldı.
4. sü gerçekleştirilen Tarım"ın Yıldızları yarışmasında üzüm, incir, zeytin ve pamuk üretiminde farklılık oluşturan çiftçiler ödüllendirildi. Yarışmaya katılanlar arasında Söke Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Mehmet Muslu"da yer aldı. Mehmet Muslu yarışmada pamuk üretimi dalında birinci oldu.
0-99 dekar arazide üretim yapan Çiftçi Kayıt Sistemi"nde yer alan tüm üreticilerin katılabildiği yarışma, tarımda bilinçli üretimin yaygınlaştırılması, verimliliğin ve kalitenin artırılması, yeni teknolojilerin etkin kullanımının sağlanması için üretimi ve üreticiyi teşvik etmek amacı ile yapılıyor.
Sökeli pamuk üreticisi Mehmet Muslu suyun verimli kullanılması için kendi arazisinde uyguladığı sifon sulama yöntemi ile arazisinde pamuk ve ayçiçeği tohum denemeleri ile katıldı. Yapılan değerlendirme sonucu Mehmet Muslu, yarışmada dereceye girdi.
Yaptığı açıklamada, yarışmada aldığı ödülden çok pamuğun ambarı Söke"nin isminin öne çıkmasına sevindiğini ifade eden Söke Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı Mehmet Muslu; “Bundan sonraki yarışmalara Söke"de daha çok çiftçinin katılmasını arzu ediyorum. Pamuk tarımında söz sahibi Sökemizin bu tür yarışmalarda başarılı üretimini taçlandırmasını istiyorum” dedi.
Mehmet Muslu; önümüzdeki yıl yapılacak yarışmanın ilçede duyurulması için İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği gerçekleştireceklerini, yarışmaya daha fazla Sökeli çiftçinin katılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.