Hasat Kart Anadolu Turu’nun Aydın durağında Şekerbank ve Tarsim uzmanları, çiftçilerle buluşuyor. Türkiye’de ilk kez tarım sigortası alanında ülke genelinde başlatılan bu bilinçlendirme kampanyasında, tarlasını, bahçesini, serasını ya da hayvanlarını tarım sigortası ile güvence altına almak isteyen çiftçilere, eğitimler ile birlikte finansman desteği sağlanıyor.
Şekerbank Aydın Şube Müdürü Hülya Erdem, Türkiye’nin çiftçiye özel ilk ticari kart ürünü olan Hasat Kart’a tarım sigortası ödeme özelliğini eklediklerini ve yeni uygulamada Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamında yer alan risklere karşı tarım üretimini güvence altına almayı hedeflediklerini belirtti. Erdem, “Çiftçilerimizin tarım sigorta primlerinin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanırken, başlattığımız yeni uygulama ile bundan böyle sigorta bedelinin diğer yüzde 50’si Şekerbank Hasat Kart ile peşinat verilmeden kendi hasat zamanlarında ödenebilecek” dedi.
Çiftçilerin, tarım sigortalarını, nakit sıkıntısına girmeden ekim zamanı Hasat Kart ile uygun koşullarda yapıp, ödemeyi kendi belirleyecekleri vadelerde hasat döneminde gerçekleştirebileceklerini vurgulayan Hülya Erdem, üstelik üreticilerin, bankanın anlaşmalı olduğu üye işyerlerinden, uygun ödeme koşulları ile diğer tüm ihtiyaçlarını da karşılayabileceklerini kaydetti. Erdem, Banka olarak ayrıca çiftçileri sigorta yaptırmaya teşvik etmek için, tarım sigortası kapsamında kullanılacak kredilerde yüzde 20 oranında faiz indirimi uygulayacaklarını söyledi.
Bu uygulamadan yararlanmak isteyen üreticilerin, öncelikle kendilerine en yakın İl veya İlçe Tarım Müdürlüğü’ne giderek Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olması, ardından Şekerbank’ın Türkiye geneline yayılmış 70 il ve 204 ilçedeki şubelerine başvurması gerektiğini belirten Erdem; “Bitkisel ürün, sera, büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları ve su ürünleri alanında üretim yapan tüm çiftçilerin yararlanabileceği uygulama kapsamında prim ödemeleri, Şekerbank şubelerinden yapılabilecek” şeklinde konuştu.