CHP, tarikatların elinde 3 bine yakın okul, pansiyon, dershane ve kurs olduğunu ileri sürerek, "Okul, yurt ve pansiyonlardaki tarikat örgütlenmelerinin" belirlenmesi için meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay ve arkadaşlarınca dün TBMM Başkanlığı'na sunulan önergede, laik eğitim karşıtı uygulamaların, son zamanlarda ciddi boyutlarda arttığı, çok tehlikeli bir noktaya ulaştığı iddia edildi. Daha önceleri bireysel olarak değerlendirilen bazı uygulamaların, artık örgütlü ve bilinçli yapıldığının tereddüt götürmediğinin savunulduğu önergede, "Bugün tarikatların elinde 3 bine yakın okul, pansiyon, dershane ve kurs olduğu bilinmekteyken, bu baskıların artık devlet okullarında da bariz şekilde artış gösteriyor olması düşündürücüdür" denildi.

Tarikatların, devlet okullarında, camiye yardım, dini yayın dağıtımı gibi birçok amaçla "cirit atar" hale geldiği, okul yöneticilerinin buna seyirci kaldığının ileri sürüldüğü önergede, şunlar kaydedildi:

"Son olarak Amasya'da yaşanan ve 4 kızımızın baskılar nedeniyle Anadolu Lisesinden ayrılarak, düz liseye kayıt yaptırmak zorunda kalmasıyla sonuçlanan durum, üzerinde ciddiyetle durulması ve araştırılması gereken bir olaydır. Ülkemizde yaşanan bu tür olayların daha tehlikeli boyutlara ulaşmasını, ilerde toplumsal bir çatışmaya ve rejim tehlikesine dönüşmesini engellemek amacıyla, özellikle okul yöneticilerinin görevlerini kötüye kullanıp kullanmadığının ve okul, yurt, pansiyon ve diğer eğitim kurumlarımızdaki tarikat örgütlenmelerinin tespiti amacıyla meclis araştırması açılmasını teklif ediyoruz."

Hürriyet