Çelik, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adana'ya getirilen Suriyeliler ile konakladıkları Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) YURTKUR Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda bayramlaştı.

''Hepiniz ikinci vatanınız Türkiye'ye, kardeş halkınız Türk halkının misafiri olarak hoşgeldiniz'' diyen Çelik, Suriyelilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Suriyelilerin Ramazan Bayramı'nı kutladığını belirten Çelik, şunları kaydetti:

''Dün Başbakan'ımız da söyledi; size bu zulmü çektiren katil Baas rejimi, katil Esed rejimi eninde sonunda devrilecektir, zafer sizin olacaktır. O günlerin çok yakın olduğunu umuyoruz. İnşallah en kısa zamanda kendi topraklarınızda özgürce onurlu bir şekilde yaşama hakkına kavuşacaksınız. Herkes şunu bilsin, hiç kimse zulümle, kendi halkını öldürerek muvaffak olamaz, hayatta kalamaz. Halkın gücü karşısında kimse duramaz. Suriye'nin sahibi sizsiniz ve sizi topraklarınızdan kovanlar yakında tarihin cehennemini boylayacaklar. Burası sizin ülkeniz, burada misafir değilsiniz, burada kendi evinizdesiniz. Sizinle ekmeğimizi suyumuzu bölüşürüz ama istiyoruz ki, bir an evvel başınızdaki zalim devrilsin ve sizde evinize yuvanıza tekrar kavuşun.''

Konuşmasının sonunda Suriyelilere Arapça ''Zafer Allah'tandır ve fetih yakındır'' diye seslenen Çelik, ''İnşallah yakın zamanda evinize, yuvanıza kavuşacaksınız. Hepinize iyi bayramlar'' diye konuştu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise Adana'daki yurtta toplam 2 bin 24 Suriyeli'nin misafir edildiğini belirterek, Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Bayramlaşma törenine AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç ve Fatoş Gürkan da katıldı.
Kaynak: AA