Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Kuşadası Şube Başkanı Dr. Ali Alkış; Ökçesize yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, tarihi mirasımızın korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değindi.
“Tarihimizin Tapu Senetleri Kuşadası Adalızade Mezar Taşları” konulu konferansı sunum eşliğinde gerçekleştiren Mahmut Ökçesiz; “Medeniyetimizin ve tarihimizin tapu senetleri olan bu mezar taşlarında, edebiyatımız, folklorumuz, mimarimiz, sanatımız, hayat felsefemiz, dinimiz, törelerimiz, dünya ve ahiret görüşümüz, ecdadımızın hoş görüsü, millet olma kodlarımız velhasılı tüm geçmişimiz vardır ve bu nedenle bu mezar taşları türkün yaşadığı ve hüküm sürdüğü yerlerin tapu senetleridir”.
Osmanlı mezarlıkları ve mezar taşları dün olduğu gibi bugün de herkesin ilgisini çekmektedir. Çünkü bu mezarlıklar, endamlı servileri, rengârenk çiçekleri ve sanat şâheseri taşlarıyla insana huzur veren mekânlardır. Eski mezarlıklarımızda ölümün, insana ürperti veren soğuk yüzü görülmez. Osmanlı Medeniyeti buraları birer manevi istirahat bahçesine çevirmiştir. Mezar taşı kitabeleri yapıları itibariyle de sanat ve estetiğin konusu olmuşlardır” dedi.
Yaklaşık iki saat süren konferansın sonunda kedilerine gösterilen ilgiden dolayı Türk Ocakları Kuşadası Şubesine teşekkür eden Ökçesiz, Kuşadası'nda duyarlı ve fedakar bir kesimin çok güzel çalışmalarda bulunduğunu belirterek bu duyarlı kesimin desteklerini beklediklerini ifade etti.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg