Böylelikle kitaplar daha kullanışlı hale geldi. Set halinde basılan ancak ayrı ayrı da alınabilen kitaplar beş ayrı eserden oluşuyor.

Kültür ve Sanat eserlerimizin tanınması ve tanıtılması konusunda bir boşluğu doldurmayı amaçlayan Kaynak Yayınları, daha önce prestij kitap formatında yayınladığı beş eserin boyutunu küçülterek yeniden okurlarına sundu. Daha kullanılışlı hale gelen eserlerden Bilinmeyen Yönleriyle Topkapı Sarayı kitabı, Osmanlı Devleti'nin dört asır dünyayı yönettiği merkez olan Topkapı Sarayı'nı sadece duvarları ve avlularıyla değil, mekânların ilginç anıları, saray geleneklerini anlatıyor. Osmanlı tarihindeki birçok olaya şahit olan sarayı Salih Gülen'in kalemiyle okuyanlar,
Osmanlı tarihini ana hatlarıyla görebilirler.

Hırka-ı Saadet Dairesi ve Mukaddes Emanetler kitabının, diğer Mukaddes Emanetler'i işleyen kitaplardan çok farklı bir özelliği var. Kitap hazırlanırken dünyada ilk kez Hırka-i Saadet Dairesi'ndeki bütün eşyaların resimleri tek tek çekilip en güncel bilgilerle hazırlanmış. 2005'te Avusturya'da düzenlenen, 35 ülkeden 6 bin kitabın değerlendirildiği yarışmada en iyi ikinci kitap ödülü almış. Aynı zamanda eserin İngilizcesi, İsviçre'de 36 ülkeden bin 24 kitabın değerlendirildiği yarışmada en iyi üçüncü kitap ödülünün de sahibi. Kitabın yazarı Hilmi Aydın.

HAT HAKKINDA HER ŞEY

Bir Hüsn-i Hat Sergisi Bursa Ulucami kitabı, caminin hat koleksiyonu hakkında derinlemesine bilgiler veriyor. Bursa Ulucami, hatlarıyla ünlü mukaddes bir yapı. Kitap da ağırlıklı olarak caminin hatlarını inceliyor. Daha önce büyük boy olarak hazırlanan eser, küçük değişikliklerle Zafer İhtiyar imzasıyla yeniden basıldı. Ulucami hatlarıyla ilgili bilgi almak isteyenler için kaynak niteliğinde.

Abideleri ve Günümüze Mesajlarıyla Diyar-ı Mevlânâ kitabı, Türkiye'nin kültür ve sanat merkezlerinden biri olan, nadide sanat eserlerini bünyesinde barındıran Konya ve Hz. Mevlânâ'yı işliyor. Kitap, 2007'de başta Mevlânâ Müzesi olmak üzere Konya abidelerini tanıtıp, kitlelere ne gibi mesajlar ilettiklerini tespit etmişti. Sonra da bu mesajları Mevlânâ'nın fikirleriyle yorumlamıştı. Şimdi o kitap özetlenerek Murat Sülün kalemiyle yeniden yayımlandı.

BELGELERİYLE İLK TÜRK MÜZESİ

Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Türk ve İslam sanatı eserlerini kapsayan ilk Türk müzesi ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde açılan son müze olma özelliğini taşıyor. Koleksiyonlar, İslam tarihinin en önemli dini yapılarından toplandığı için çeşitlilik gösteriyor. Ayrıca bu eserler, vakıf kayıtları nedeniyle de önemli bir belge değeri taşıyor. Kitabın yazarı, Seracettin Şahin.