İspanya'nın en çok turist çeken kentlerinden biri olan Barselona'da seks sokağa taştı. İnsanlar ulu orta, pantolonlarını indirip şehirdeki tarihi eserlerin etrafında cinsel ilişkiye giriyorlar.

Barselona'nın tarihi pazaryeri "La Boqueria" sokaklarında erkekler birkaç euroya uyuşturucu bağımlısı kadınlarla birlikte oluyor.

BARSELONA"DAN ŞOK EDİCİ GÖRÜNTÜLER

İspanyol gazetesi El Pais'nin tarihi mekânlardaki ve Barselona sokaklarındaki rezaletten rahatsız olan şehir sakinlerinin gazeteye gönderdiği fotoğrafları yayınlaması üzerine İspanya birbirine karıştı.

Pazaryeri çalışanları, Barselona polisinin fuhuş konusunda aldığı tedbirlerin azlığından yakınıyor. Ayrıca çalışanlar, gündüz işe geldiklerinde tezgâhlarında geceden kalma kullanılmış prezervatifleri bulmaktan şikâyetçiler.


POLİS ÇARESİZ

Barselona Belediyesi sokakta fuhuş yapılmasını yasaklayıp 750 euroya kadar para cezası vermesine rağmen insanların sokaklarda seks yapmaya devam etmesi karşısında polis de çaresiz durumda.

Katalan politikacı Xavier Trias fotoğraflar üzerine yaptığı yorumda, Barselona"nın seks başkenti olmaması gerektiğini ve bu görüntülerin felaket niteliği taşıdığını belirtti.

Solcu politikacı Jordi Portabella, fuhuşun yasaklanmadığını ama sokaklarda da yapılmaması gerektiğini söyledi. Portabella, Barselona Belediyesi'nin tüm bölümlerinin bu konu üzerine eğilmesinin gerekliliğini de vurguladı.

Barselona polisi ise önlem almada yetersiz kaldığını itiraf etti. Basında yer alan haberlerden sonra fuhuşla mücadele için polis sayısının artırıldığı bildirildi. / vatan