ADÜ Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Didim Yerleşkesi"nin ilk mezuniyet töreni Didim"in dünyaca ünlü tarihi mekanı Apollon Tapınağı"nda gerçekleşti. Törene Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, ADÜ Kuşadası Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Osman Eralp Çolakoğlu, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.
Açılış konuşan Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, mezun olan tüm öğrencileri kutlayarak, “Atatürk yolunda ilerleyen ve ülkesine sahip çıkan gençler olarak sizleri görmek istiyoruz” dedi.
ADÜ Kuşadası Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Osman Eralp Çolakoğlu da, Didim Yerleşkesi"nde 5 yıl önce eğitimlerin başladığını anımsatarak, “Bu mezuniyetinizde başta ailelerinizin çok büyük emekleri bulunuyor. Bu anlamda hepsine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sizlere burada son ödevim ise; Ülkenize iyi birer vatandaşa olmanızı istiyorum. Toplum konularında duyarlı, kişiliği olan bireyler olarak ülkenize hizmet edin” sözleriyle mezun öğrencilere öğütlerde bulundu.
Mezuniyet töreninde öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Oğuzhan Arslan ise, kendisi ve arkadaşlarının için zor bir rüya olduğunu ve kendilerine okul dönemince destek olan ailelere, öğretmenlerine ve tüm arkadaşlarına teşekkür etti.
Konuşmanın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu dönem birincisi Oğuzhan Arslan"a mezuniyet belgesi verdi. ADÜ Kuşadası Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Osman Eralp Çolakoğlu da dönem ikincisi Şerife Yazgan"a mezuniyet belgesini verirken, ADÜ Kuşadası Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyelerinden Prof.Dr Bahattin Rızaoğlu ise dönem üçüncüsü Raşit Gülen"e mezuniyet belgesini verdi. Törenin sonunda keplerini Apollon Tağınağı"nın semalarına fırlatan öğrenciler, mezuniyet sevincini aileleriyle paylaştı.