Bu kapsamda Meram Sitesi ile Uğur İnan Kapalı Spor Salonu arasında kalan tarihi Su Kemeri aslına uygun olarak restore edilecek.
Son zamanlarda oldukça yıpranan ve bir kemerin ayağında çökme görülen tescilli su kemerinin onarımının yapılabilmesi için yapılan rölöve projeleri Aydın Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylandı. Su kemerinin restitüsyon ve restorasyon projelerinin onayının ise Eylül ayı sonlarına doğru sonuçlanması bekleniyor. Restitüsyon ve restorasyon projelerinin onayı çıktığı gibi çalışmalar başlatılarak tarihi su kemeri aslına uygun olarak restore edilip ayakta tutulacak.
Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Kuşadası"nın en önemli tarihi eserlerinden biri olan su kemerimizi bir an önce restore edebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Rölöve projelerimiz onaylandı. Kurulda incelemede bulunan restitüsyon ve restorasyon projelerinin de Eylül ayı sonuna kadar sonuçlanmasını bekliyoruz. Gerekli onayı alır almaz bu önemli tarihi değerimizi korumak için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız” dedi.