Saldırıdan sonra başlatılan operasyonda da kayalıktan düşen bir uzman çavuş şehit oldu...
Hakkari"nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Uzundere Köyü yakınlarında operasyona giden askerlerin geçişi sırasında PKK"lı teröristlerin tuzakladığı mayının patlaması sonucu 6 asker şehit düştü, 8 asker de yaralandı. Hain saldırı önceki gece saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Bölgede sürdürülen operasyona giden askerleri taşıyan araç, teröristlerin yola döşediği tuzaklanan mayının uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Şehit askerlerden 4"ünün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, 2"sinin ise Kayseri Komando Tugay"ına bağlı askerler olduğu belirtildi.

Yaralılar tedavi altına alındı
Saldırı üzerine bölgede yoğun operasyona başlanırken, yaralı askerler helikopterle bölgeden alınarak tedavi altına alındı. Yaralanan askerlerin uzman çavuş Muharrem Akalın, erler Oğuz Kır, Samet Koca, Ferhat Bilmez, Muhammet Akdeniz, Aytaç Güney, Fırat Güneş ve Mehmet Solmaz olduğu tespit edildi.

Cudi top atışına tutuldu

Bir grup teröristin tespit edildiği Cudi Dağı top atışına tutuldu
Bölgeye sabah erken saatlerde helikopterlerle komandolar indirildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren teröristlerin bulunduğu ve kaçabilecekleri stratejik bölgelere 23"üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı"ndan havalanan Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timlerin, teröristleri etkisiz hale getirmek için izlerini sürdüğü belirtildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, Çukurca"nın Işıklı Bölgesi"nin 15 kilometre uzağındaki bölgede sürdürülen operasyonda bir uzman çavuşun kayalıklardan düşerek şehit düştüğünü bildirdi.

5 PKK"lı Silopi" de teslim oldu
Bölücü terör örgütünden kaçan 5 terörist, Şırnak"ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu. Öte yandan, Hakkari"nin Şemdinli ilçesi Yaylapınar-Konur arasında, halkın her mevsim ulaşımına imkan sağlamak maksadıyla, yapımı yürütülen yol çalışmasını sürdüren firmaya ait 2 adet kepçe, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yakıldı, şantiyede çalışan 2 vatandaş kaçırıldı. 22-28 Mayıs tarihleri arasında, 6 terörist ölü ele geçirildi. 6 terörist teslim olurken bir terörist ise yakalandı.

Gaziosmanpaşa"ya üç ateş düştü...

DÜN tüm Türkiye"nin ciğeri yandı. Ama İstanbul"un Gaziosmanpaşa ilçesi yasa boğuldu. Şehitlerden 3"ü bu ilçede yaşıyordu. Komando Er Adil Yıldız" ın Arnavutköy"deki evine acı haberi askeri yetkililer getirdi. Oğlunun fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken baba İsmail Yıldız, “Terhisine 58 gün vardı. Askere giderken komando olmak istediğini söyledi. En son annesiyle konuştu. "Merak etmeyin 2 ay sonra geleceğim" demiş” dedi ve gözyaşlarına boğuldu. Adil Yıldız, askere gitmeden önce bir oyuncakçıda işçiydi.

Fırında çalışıyordu

Gaziosmanpaşa"nın şehitlerinden biri de Cafer Çelik. Askere gitmeden önce fırında çalışan Çelik, 3 kardeşin en küçüğüydü. Şehit erin evinde hükümete tepki vardı. Amcası Murat Çelik, “Başka şeylere çare bulan Cumhurbaşkanı ve hükümet bu şehit ölümlerine de çare bulsun. Hiçbir hükümet yetkilisine hakkımız helal etmiyoruz” dedi.

6 aylık evliydi

Aslen Siirtli olan er Kemal Özevin" in acı haberi alan ailesi hemen Siirt"e gitti.Özevin"in amcası Selahattin Erkin, “Kemal 6 ay önce evlendi. Tekstil işiyle uğraşıyordu. Eşi, anne ve babası haberi alınca yıkıldı. 3 gün önce babasıyla telefonda konuşmuştu” dedi.

"Mayın temizlemeye gidiyoruz" demişti

Uzman Çavuş Ziya Bener"in Yozgat"ın Aslanhacılı Köyü"ndeki ailesi acı haberle yıkıldı. Anne Dönüş Bener, “Oğlum Ziya ile 3 gün önce telefonda konuştuğumuzda "Mayın temizlemeye gidiyoruz anne" demişti. 3 gün sonra yavrumun şehit haberi geldi” diyerek göz yaşı döktü.

Kuafördü, kendi dükkanını açacaktı

Er Deniz Demirci"nin şehit haberi Ankara Mamak"taki baba ocağını yasa boğdu. Acı haberle yıkılan şehit ağabeyi Mehmet Demirci, “Deniz, ağırbaşlı, efendi bir çocuktu. Mesleği kuaförlüktü, en büyük hayali askerden gelince kendi dükkanını açmaktı” dedi.