Kuşadası"nda eski Kuşadası"nın yaşatıldığı tarihi evler birer birer restore ediliyor. Tarihi Çalıkuşu Evi"nin Kuşadası Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restorasyonunun tamamlanmasından sonra şimdi de bitişiğindeki 74 ada 15 parselde yer alan tarihi “Efe Suphi Evi” ayağa kaldırılıyor.
Halen Kuşadası Belediyesinde Zabıta Komiseri olarak görev yapan Suphi Aktoğ"un dedesi merhum Suphi Efe"ye ait olan tarihi evin yarınlara taşınması çalışmalarına başlandı. Tarihi evi mirasçıları ile anlaşarak kamulaştıran Kuşadası Belediyesi"nin hazırlattığı projeler Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da onaylandı. Projesine göre yapılacak bina Belediye Konuk Evi olarak kullanılacak. Onaylı projesine göre 2 katlı yapının yeniden yapılması işi ihale aşamasına geldi.
Yapının ön cephesi orijinal haline uygun olarak korunacak. Kültür kompleksi oluşturmak için ise, Çalıkuşu Evi ile içerden irtibat sağlanarak, iki binanın müştereken kullanması sağlanmış olacak. Yapının tamamlanmasından sonra Yıldırım Caddesi, Gümüş ve Yıldız Sokaklarda bu tip yapıların yenilenerek konaklama ve butik otel amaçlı olarak kullanılması teşvik edilecek.