Aydın"ın Umurlu beldesinde yaşayan evli ve bir çocuk babası olan Cihan Topal (28), 2 yıl önce babası Cafer Topal"a ait tarlada silaj makinesini kullanırken bir anlık dalgınlık sonucu kollarını kaptırmış iki kolu dirsekten kopmuştu. Sakat kaldığı günden beri kol nakli için bekleyen Topal, Muğla"nın Milas ilçesinde motosiklet kazası geçirerek Aydın Devlet Hastanesi"ne kaldırılan ve önceki beyin ölümü gerçekleşen Fatih Demirel"in (23) organlarının bağışlamasıyla yeni kollarına kavuşmuştu. AÜ Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 1 saatlik operasyonun ardından kollarına kavuşan Topal"ın ailesi büyük bir sevinç yaşarken; Türkiye"de ilk kez gerçekleşen çift kol nakli tarihe geçmişti.
Oğlunun kollarına geri kavuşması nedeniyle ailecek büyük bir sevinç yaşadıklarını açıklayan baba Cafer Topal, oğlunun 2 yıldır h,ç umudunu kaybetmediğini belirterek, “Oğlum umudunu hiçbir zaman yitirmedi. Her zaman hayata bağlı bir insan olmuştu. Tekrar eski sağlığına kavuşabilmek için sürekli doktoru ile görüşüp, gazete ve internette nakil için araştırma yapıyordu. Ve sonuçta trafik kazası sonrasında hayatını yitiren bir gencin kolları nakil için uygun görüldü. Ancak oğlum Antalya"ya nakil için giderken bu nakilin Türkiye"de ilk kez yapılacak olması beni korkutuyordu. Ama korktuğumuz başımıza gelmedi. Ameliyat başarılı bir şekilde geçti. Doktorumuz bize naklin başaralı geçtiğini ve en kısa zaman oğlumun eski sağlığına kavuşacağını söyledi. Cihan 10 gün sonra taburcu edilecek” diye konuştu.
AİLECEK ORGANLARINI BAĞIŞLAYACAKLAR
Oğlunun organ bağışı sayesinde hayata tekrar sarıldığını belirten Topal, organ bağışı yapan Milaslı Demirel ailesine teşekkür etti. Oğlunun sağlığına geri kavuşmasını sağlayan Demirel ailesini ziyaret oğlunun taburcu olmasının ardından ziyaret etmeyi düşündüklerini açıklayan Topal, Orhan bağışı çağrısında bulunarak, “Gelinim ve ben başımıza gelen bu olay sonrası bizlerde organlarımızı bağışlama kararı aldık. Bir insanı tekrar hayata döndürmek kadar sevap olmaz. Ayrıca oğluma organ bağışında bulunan Demirel ailesine minnettarız. Oğullarına kaybettikleri içinde Allah onlara sabır versin” diye konuştu.
KIZINA PROTEZ KOL İLE DOKUNMAK İSTEMEDİ
Eşine iş kazasının ardından protez kol teklifinin yapıldığını ancak eşinin bunu kabul etmediğini anımsatan Fatma Topal da, kendisi ve 2,5 yaşındaki kızı Necile"nin eşinin sağlığına kavuşması nedeniyle mutlu olduklarını kaydederek, “Doktorlar eşime protez kol takmak istemişlerdi. Ancak eşim kızımıza dokunurken protez ellerle hissedemeyeceği için protez taktırmayı istemedi. Sadece nakil olursa kollarına tekrar kavuşacağını söylüyordu. Sürekli doktoru olan Aydın Organ Bağışı İl Koordinatörü Nuri Oğan ile görüşüp kendisine uygun kol olup olmadığını soruyordu. Allah yüzüme güldü ve eşime uygun organ bulundu. Eşimin en büyük hayali kızımızı tekrar kucaklayabilmekti. Artık bu hayali gerçekleşecek. Ama diğer taraftan da 23 yaşındaki bir genç hayatını kaybetmesi bizleri üzdü. Fatih"in ailesine Allah sabır versin. Kendilerine bu organ bağışı nedeniyle çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
PARÇALANAN KOLLAR DİKİLEMEDİ
2 yıl önce geçirdiği iş kazası sonucu 2 kolunu birden kaybeden Cihan Topal'ın kopan iki konunun silaj makinesi içerisinde parçalandığı için yerine dikilemediği ve Topal'ın bir süre önce malulen emekli olduğu öğrenildi.