Denizli'nin Eskihisar Mahallesi yakınlarında bulunan ve 5 yıldır kazı çalışması yapılan antik Laodikya kentinde, bu akşam saatlerinde belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Antik kentin etrafındaki otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
 
Yangının başlamasıyla birlikte, başta Denizli Belediyesi olmak üzere, çevredeki itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yoğun duman sebebiyle alanda söndürme çalışmaları güçlükle
sürdürülürken, yangının 4-5 yerde aynı anda başlaması sabotaj ihtimalini ortaya çıkarınca, polis ekipleri bölgeye giriş çıkışları kontrol altına aldı. Pamukkale yolundan itibaren bölgeye araç geçişine izin verilmezken, basın mensuplarının alana girmesine polis izin vermedi. Çok sayıda itfaiyenin saatler süren çalışmasında alevlerin çevredeki yerleşim birimleri ile kazı yapılan alana sıçramaması için büyük çaba sarf edildi.
 
Vatandaşlar da, antik kenti sınırlayan bölgenin dışında her ihtimale karşı yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbirli davranırken, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Antik Laodikya Kentinin kazı çalışma ekibi başkanı olan Prof.Dr. Celal Şimşek de yangının çıkması ile birlikte bölgeye geldi ve söndürme çalışmalarını izledi. Saatler süren çalışmanın ardından alevler kontrol altına alındı.
 
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yangının 4-5 yerde aynı anda birden başladığını belirterek, "Bölge otluk alandan oluşan bir bölge. Yangının söndürülmesi için her taraftan müdahale ediliyor. Çeşitli yerlerden destek alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İş makineleri da çalışmalara katılıyor. İnşallah en kısa sürede kontrol altına alınacak" dedi.