TETAŞ'ın nükleer ihalesinde tek teklif sahibi Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik (Türk-Rus) Ortak Girişim Grubunun 3'üncü zarfı açılış tarihi belli oldu...

Nükleer güç santrali kurup işletecek ve TETAŞ'a elektrik enerjisi satacak şirketin belirlenmesine ilişkin yapılan yarışma çerçevesinde, tek teklif sahibi Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik (Türk-Rus) Ortak Girişim Grubunun 3'üncü ve son zarfı 19 Ocak 2009 tarihinde açılacak.

AA muhabirine konuyla ilgili bilgi veren TETAŞ Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya, 19 Ocak 2009 tarihinde 3'üncü zarfın açılması için firma temsilcilerinin davet edildiğini bildirdi.

Gökkaya, teklif sahibi firmanın birinci zarfında başvuru mektubu, geçici teminat mektubu ve şartname belirlenen diğer bilgi ve belgeler, ikinci zarfında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ölçütlerine uygunluk belgesi, üçüncü ve son zarfında ise teklife esas yıllara sari kilovat saat (kWh) cinsinden elektrik üretim miktarları ve satış fiyatlarının yer aldığını hatırlattı.

YARIŞMADA TEK FİRMADAN TEKLİF GELMİŞTİ

Nükleer güç santrali kurup işletecek ve TETAŞ'a elektrik enerjisi satacak şirketin belirlenmesine ilişkin yapılan yarışmanın ilk aşaması 24 Eylül 2008 tarihinde TETAŞ tarafından tekliflerin alınması ve ilk zarfların açılmasıyla tamamlanmıştı.

İhale için 13 firma şartname almış, ancak yalnızca bir firma teklif vermişti. Firmaların bir kısmı ihale takviminin, uygun teklif vermeye yeterli olmadığını belirterek, süre uzatımı istemiş, ancak TETAŞ bu talebi geri çevirmişti.

Yarışma şeklinde yapılan ihaleye tek teklif veren Rus-Türk ortaklığındaki Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik Konsorsiyumunun ilk zarfındaki belgelerin eksiksiz olduğunun tespit edilmesi üzerine, TAEK kriterlerine ilişkin bilgi ve belgelerin bulunduğu ikinci zarf aynı gün TAEK'e gönderilmişti.

TAEK'in firmanın kriterleri sağladığını geçen hafta onaylamış ve onay yazısını da TETAŞ'a göndermişti. TAEK'in onayının ardından fiyat teklifinin yer aldığı üçüncü zarf 19 Ocak 2009 tarihinde TETAŞ tarafından açılacak ve yapılan değerlendirme Bakanlar Kurulunun onayına sunulacak. Bakanlar kurulunun uygun görmesi durumunda firma ile sözleşme imzalanacak ve santral yapımına başlanacak.


Haber 7