'Rakıdan mojito ya da sex on the beach gibi bir kokteyl olur mu?' deseler herhalde çoğumuz buna gülerdik.

Sabah Pazar'ın haberine göre; Efe Rakı, rakının ilginç bir özelliğini ortaya çıkarıyor ve Efe Yaş Üzüm Rakısı ile özel kokteyllere imza atıyor. İşte evde de kolayca hazırlanabilecek bu kokteyllerden bazıları.....

Dikine kesilmiş yarım limonu (yeşil limon) ince ince dilimleyin. Uzun bir bardağa limon dilimlerini koyup üstüne beş-altı taze nane yaprağı ekleyin. Bir tatlı kaşığı esmer şekeri birkaç damla sodayla havanda iyice ezip, bardaktaki limonlara ekleyin. Bardağı kırık buzla doldurup üstüne 5-6 cl rakıyı ekleyin, soğuk soda ilave edin.

Efe Rakito
* 1 kadeh Efe Yaş Üzüm Rakısı (5 cl)
* Misket limonu
* 1 tatlı kaşığı esmer şeker
* 5-6 adet nane yaprağı
* Soda
* Kırık buz

* * *
Taze zencefili rendeleyip, temiz bir tülbent yardımıyla suyunu sıkın. 6 cl soğuk su ve taze sıkılmış limon suyunu ekleyip karıştırın. Bu karışımı, bir kadeh sek rakıya ilave edin.

Efe Zencemix
* 1 kadeh Efe Yaş Üzüm Rakısı (5 cl.)
* 50 gr taze zencefil
* 1 cl limon suyu
* Buz

* * *
Dörtte bir şeftali kabuğunu soyun. İçine limon suyunu koyun. Şeftali şurubu ekleyin ve blendırda çekerek sıvı haline getirin. Karışımın üzerine rakıyı ve şeftali suyunu ekleyin. Üzerine birkaç parça kırık buz ekleyerek tekrar blendırdan geçirin. Geniş ağızlı, ayaklı bir kokteyl bardağı ile servis edebilirsiniz.

Efe On The Peach
* 1 kadeh Efe Yaş Üzüm Rakısı (5 cl)
* 1/4 şeftali kabuğu
* 1 cl limon suyu
* 3 cl şeftali suyu
* 1 cl şeftali şurubu nKırık buz

* * *
İki mandalinanın kabuğunu soyarak suyunu sıkın. Bir mandalinanın kabuğunu dörtte birini, sıktığınız mandalina suyu ile blendırda karıştırın. Karışıma limon ve toz şekeri ekledikten sonra tekrar blendırda karıştırın ve süzün. Rakıyla hazırladığınız mandalina karışımını shakerda salladıktan sonra geniş ağızlı, ayaklı bir kokteyl bardağıyla servis edebilirsiniz.

Efe Mandarino
* 1 kadeh Efe Yaş Üzüm (5 cl)
* 2 adet mandalina
* 1 cl limon suyu
* 1 kaşık toz şeker

H2