CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Ankara'daki Hopa olayları davasının duruşmasıyla ilgili, ''2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet olduğu konusundaki ve görevsizlik kararı verilmesi yolundaki itirazlar heyetçe reddedildi. Burada yaşadığımız şey, 'yargıdan utanç manzaraları' diye düşünüyorum'' dedi.

Tarhan, Ankara'daki Hopa olaylarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında açılan davada, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 28 kişinin duruşmasına katıldı.

Duruşmadan çıkan Tarhan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 84 sayfalık iddianamenin yarısının, sanıklarla hiç alakası bulunmayan eylemlerle ilgili olduğunu savundu.

İddianamedeki suç delillerinden birisinin ''şemsiye'' olduğunu ifade eden Tarhan, şöyle konuştu:

''Terör örgütü üyesi olmakla suçlanan genç insanların eylemleri tanımlanırken, herhangi bir eylem ve doğru dürüst silahtan bahsedilmiyor. Ve silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasında bulunuluyor. 2911 sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet olduğu konusundaki ve görevsizlik kararı verilmesi yolundaki itirazlar, heyetçe çok kısa bir görüşmeden sonra reddedildi. Burada yaşadığımız şey 2012 arifesinde 'yargıdan utanç manzaraları' diye düşünüyorum. Yeni bir Silivri olayıyla karşı karşıyayız.''