Galatasaray teknik direktörü Rijkaard Galatasaray – Tobol maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi

Rijkaard şunları söyledi:

Kendi sahamızda taraftarla bulaşacağım için çok heyecanlıyım. Çok özel bir maç olacak. Çok özel bir maç olmasının diğer bir sebebi Kazakistan ekibi ligin yarısına gelmiş bir takım. Taraftarlarımıza güzel bir oyun seyrettirmek de bizim için önemli ve turu geçmek.

Kadromuzda çok futbolcumuz var bildiğiniz gibi. Bizimle beraber çok çalışma imkanı bulamayan Arda, Hakan Balta gibi futbolcularımız için özel bir program hazırlamıştık. Milli Takım"da olmaları nedeniyle geç katıldılar bize. Tabi bizim kendi amacımız onları bütün bir sezon içinde kullanmak. 45 - 60 dakika değil… Onun için de çok ciddi bir maç olacak yarın.

Bu tip futbolcularımız, aramıza daha sonradan katılan, taraftardan da desteğe ihtiyacı var. Bizimle çok uzun oynama şansı bulamadılar. O yüzden bu futbolcularımızın ekstra desteğe ihtiyacı var. Tabi kolay değil maç içinde 3 değişiklik yapabiliyorsunuz. Önemli olan şunun bilinmesi: bizim galibiyeti ve bir sonraki turu istememiz.

Tobol ile Galatasaray"ı karşılaştırdığınızda kağıt üzerinde kolay gözüküyor. Ama sonuçta bakıldığında kolay değil. Tabiri caizse takımın acı çekmesi lazım. Yani herkesin yüzde yüzünü vermesi lazım. O yüzden benim için ayrı ve heyecan verici bir maç.

Bu bilgilendirmeden sonra umuyorum taraftarla futbolcuların özel bir bütünleşmesi olacak sahada. - vatan