Galatasaray Kulübü Futbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, Abdul Kader Keita"yı sarı-kırmızılı kulübe kazandırdıkları için son derece mutlu olduklarını söyledi.
Haldun Üstünel, Galatasaray TV;ye yaptığı açıklamada, yeni transferleri
Keita"nın camialarına ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilediğini belirterek, "Bizim için bir hayli uğraş verdiren bir transfer gerçekleştirdik. Galatasaray"a Keita"yı kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Bildiğiniz gibi çok yönlü ve yetenekli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Hocamızın bilgisi doğrultusunda transferi gerçekleştirdik. İki yıla aşkın bir süredir bizim de izlediğimiz, takip ettiğimiz bir futbolcuydu. Bu transferi gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık" diye konuştu.

-"FUTBOLCULARI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"-

Üstünel, Keita"dan sonra başka transfer yapıp yapmayacakları sorusuna,
"Bunları hocamızla oturup tartışıyoruz. Bireysel kararlar almıyoruz. Bu sene böyle bir çalışma başlattık. Hocamızla beraber ortak aldığımız kararlarla hareket ediyoruz. Transferlerimiz bütçemiz doğrultusunda gerçekleşiyor. Bütçemize uygun, Galatasaray"a yakışan futbolcuları kazandırmaya devam edeceğiz" diye yanıt verdi. Üstünel, Keita"nın önümüzdeki hafta başında kampa katılacağını ve resmi imza törenini de kampta gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

-"TRANSFERDE GİZLİLİK ÇOK ÖNEMLİ"-

Yaptıkları transferleri gizlilik içinde yürüttüklerinin belirtilmesi
üzerine Üstünel, şunları söyledi:
"Bizim için transferde gizlilik çok önemli. Bildiğiniz gibi bunlar çok
zorlu süreçler. Ne kadar az duyulursa veya duyulmazsa bizim için o kadar rahat çalışma imkanı oluşuyor. Bunu böyle değerlendirmek gerekiyor. Bazı alınganlıklar oluyor. Bu alınganlıklara gerek olmadığı düşüncesi içindeyim. Koşullar böyle gerektiriyor, bizim için pazarlık olsun, görüşmeler olsun daha rahat şartlar altında gerçekleşiyor. Onun için bu sistemi ön planda tutmaya özen gösteriyoruz."
Transferin çok zor bir süreç olduğunun belirtilip, "Bu zor süreci nasıl
atlatıyorsunuz?" diye sorulması üzerine Üstünel, "Sadece menajerler ve
başkanlar bu işin içinde değil, oyuncuların aileleri de bu işin içinde. Bu
süreçte bir hayli zor çalışma ortamı buluyoruz. Tabii ki çok titiz bir çalışma ortamı gerekiyor ve uzun bir süreç oluyor. Ama sonunda o mutluluğu yaşıyoruz. Galatasaray"ın başarısı için çok önemli bir adım attığımızı düşünüyorum" dedi. - milliyet