Aydınspor 2. Başkanı Erdem Özcan, Emniyet Genel Müdürlülüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen “Futbolda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu Çözüme Doğru 2” seminerinde Aydınspor"un oynadığı karşılaşmalarda alınan önlemler ve taraftarlarının tutumu nedeniyle Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Aydınspor taraftarının örnek gösterildiğini belirtti.
Emniyet Genel Müdürlülüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3-4 Ocak 2009 tarihlerinde Antalya ilinde düzenlenen Futbolda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu Çözüme Doğru 2” seminerine Aydınspor"u temsilen katıldığını hatırlatan 2. Başkan Erdem Özcan, Aydınspor ve Aydın emniyetinin seminere damgasını vurduğunu iddia etti. Toplantıya yurt genelindeki tüm profesyonel takımların temsilcileriyle emniyet yetkililerinin katıldığını hatırlatan Özcan, “2 gün süren seminerde herkes eteğindeki taşları ortaya döktü. Biz seminere giderken yaşanan bazı olaylar nedeniyle mahcup olacağımızı düşünüyorduk. Birçok takım maçlarda alınan güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden yakınırken, taraftarların çıkardığı olaylarda masaya yatırıldı. Çoğu kulüp yöneticisi emniyeti eleştirirken, polisi eleştirmeyen tek kulüp Aydınspor oldu. Sahamızda yaşanan olaylar göz önüne alındığında taraftarımız en sportmen taraftar grupları arasında gösterildi” dedi.
Aydınspor"un seminerde ön plana çıkmasında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve Aydınspor taraftarının büyük payı olduğuna işaret eden Erdem Özcan, “Antalya"da yapılan seminerde hem Aydın İl Emniyet Müdürlüğü hem de Aydınspor taraftarı örnek gösterildi. Gerçekten Emniyet Müdürlüğümüz maçlarda çok hassas davranıyor ve gerekli önlemleri en üst düzeyde alıyor. Biz bu onuru bize yaşattıkları için emniyet mensuplarımıza ve taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Ben bu konuda büyük emeği olan İl Emniyet Müdür Yardımcımız Mehmet Kılıç, Aydın Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve taraftar temsilcimiz Coşkun Çakırca"yı arayarak tebrik ettim” diye konuştu.
Futbolda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Platformu Çözüme Doğru 2 seminerinin sonunda bazı kararların alındığını anımsatan Özcan, Aydınspor yönetimi olarak bu kapsamda gerekli önlem ve çalışmaları yapacaklarını duyurdu. Özcan; taraftar kimliğinin oluşturulması, saha içi ve dışı olayların önlenmesi için harekete geçtiklerini ve bu bağlamda projeler hazırladıklarını sözlerine ekledi.