Taraf yazarından Gümüşdağ hakkında şok iddiaTaraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu bugünkü köşe yazısında TFF başkanvekili Göksel Gümüşdağ hakkında çok ilginç bir iddia ortaya attı.

Baransu, geçtiğimiz Haziran ayında Mehmet Ali Aydınlar'ın kazandığı Futbol Federasyonu başkanlık seçimleri öncesinde adaylığını koyan Göksel Gümüşdağ'ın daha sonra bu kararından vazgeçmesini şike soruşturmasındaki gelişmelere bağladı.

Başbakanın şike soruşturmasındaki gözaltılar başlamadan önce, yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirilmesiyle Göksel Gümüşdağ'ın adının da şüpheliler arasında geçeceğini öğrendiği yazan Baransu, bu olay sonrası Gümüşdağ'ın Recep Tayyip Erdoğan'ın emri üzerine federasyon başkan adaylığından çekildiğini ileri sürdü.

"EMİNE ERDOĞAN RİCACI OLUYOR"

Mehmet Baransu'nun, Göksel Gümüşdağ hakkındaki iddialarından bir diğeri ise; TFF başkanvekilinin tapelerde çok sayıda kişi hakkında küfürlü ifadeler sarfetmesi hakkında oldu.

Baransu yazısında Gümüşdağ'a dava açmayı düşünen bu kişilerin başbakanın eşi Emine Erdoğan tarafından telefonla arandığını belirtti.

Baransu, yeğeniyle evli olan Göksel Gümüşdağ'a dava açılmamasını rica eden Emine Erdoğan'ın çabalarının Hakan Şükür dışında herkeste sonuç verdiğini ifade etti.

Mehmet Baransu'nun yazısından satırbaşları:

* Herkese gülen ancak arkadan küfreden bir Gümüşdağ portresi var karşımızda. Eski Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'le konuşurken ortak yaptıkları küfürler ise yüz kızartıcıydı. İşin en ilginç yanı ise bu ikili "Sporda küfre son" kampanyasının mucitleriydi.

* Federasyon başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Türk sporunda bir ilke daha imza attı. Görevi başındayken, Futbol Federasyonu'na bağlı Disiplin Kurulu'na sevk edilen ilk yönetici olma unvanını da aldı.

* Herkes Gümüşdağ'dan istifa etmesini beklerken o UEFA Asbaşkanlığı görevini sürdüren Şenes Erzik lehine kulis çalışmaları yapmaya başladı. Lefter'in cenaze töreninde, Saracoğlu Stadı'nda Erzik'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürebilmek için yoğun çaba sarf ettiği de konuşuluyor.