Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı İlker Yücel, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun, kendileri tarafından yapılan şakayı gerçek sanarak köşesine taşıdığını iddia etti...

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, ''Balyoz Darbe Planı'' davasında eski kuvvet komutanlarının tutuklanmasına tepki amacıyla AKP Ankara İl Başkanlığı binası önünde eylem yaptı.

Ellerinde çuvallarla AKP İl Başkanlığı'na yürüyen TGB üyeleri, polis tarafından durduruldu. Gruptakiler, burada çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan TGB Genel Başkanı İlker Yücel, Mustafa Kemal'in askerleri olduklarını belirterek, ''Biz Amerikan ordusunun değil Türk ordusunun yanındayız. AK Parti, komutanları tutuklayarak Türk milletini karşısına almıştır'' diye konuştu.

Bir arkadaşlarının Taraf Gazetesi'nden Emrullah Uslu'yu aradığını ve bir ihbarda bulunduğunu anlatan Yücel, ''CHP'nin ikinci katında toplantı yapıldı, darbe planlıyoruz diye uydurduk. Oysa CHP'nin ikinci katında söylediğimiz yerde toplantı salonu bile yok. Arkadaşımızın anlattığı her şeyi gerçekmiş gibi bugünkü köşe yazısında yazdı. İşte orduya da böyle tuzak kuruluyor. Yarın TGB Genel Merkezi'nde Uslu ile yaptığımız görüşmenin ses kaydını açıklayacağız'' ifadelerini kullandı.

Tam bağımsız Türkiye'den yana olduklarını ifade eden Yücel, ''Bu tutuklama olayı ikinci çuval olayıdır'' dedi.

Açıklamanın ardından AKP İl binasının önüne yürümek isteyen gruba, polis izin vermedi. Daha sonra gruptan iki kişi, polis gözetiminde ilk barikatı geçerek ellerindeki çuvalları bina önüne bıraktı. Eylem, bir süre daha slogan atılmasının ardından sona erdi. AA

İŞTE EMRE USLU'NUN YAZISINDAKİ O BÖLÜM

Hodri meydan Süheyl Batum!


... Şimdi gelelim esas meseleye; Süheyl Batum ve TGB ilişkisine. Batum beni yalanlamak için, "Bazı gazetelerde çıkan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmesi için Erzurum'a gönderdiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. TGB'li gençlerin toplantısına katıldığını aktaran Batum, orada gençlere "birleşin" çağrısında bulunduğuna değindi. Bugün karşılığını aldım.

Batum'un beni yalanlaması tabii ki yalan. Öncelikle benim sözünü ettiğim görüşmeler toplantı filan değildi. Batum ile TGB'li gençler arasında Erzurum eylemini organize etmek için en az üç toplantı yapıldı, ilki CHP Genel Merkezi'nin ikinci katında, asansörden inince sol tarafta bulunan salonda yapıldı. Bu toplantıya üç TGB'li genç katıldı. Batum isterse o gençlerin adlarını da veririm. Batum'a sorum şu: CHP Genel Merkezi'nin ikinci katında üç TGB'li gençle biraraya geldin mi, gelmedin mi? Cesaretini topla bu soruya cevap ver. Bu toplantıda gençler Batum'a Erzurum'a Başbakan'ı protestoya gideceklerini söylediler. Batum'dan otobüs kiralama konusunda kendisine yardımcı olmalarını istediler. Batum da onlara yardımcı olacağına dair söz verdi.

Bunlar yalan mı Sayın Batum? Telefonlarıma çıkma cesaretini neden gösteremiyorsun? Sana anlatacağım ayrıntılar karşısında cevap vermeyeceğin için mi benim sorularımdan kaçıyorsun?

Bu toplantıdan sonra en az iki görüşme daha yaptı TGB'li gençlerle Batum. Bunları da yalanlayabilir misin Sayın Batum? Yani özet olarak TGB'lilerle Batum'un ilişkisi "fahri üyelik" veya toplantıya katılıp "gençler birleşin" çağırışından çok öte ve ayrıntılı. Hatta CHP'deki kaynaklarım Batum'un bu gençleri kullanarak CHP içinde seçim sonrasında bir darbeye hazırlandığını iddia ediyor.

Bu kısmı doğru mu yanlış mı bilemem. Ama bildiğim buz gibi bir gerçek var. Süheyl Batum öyle kendisinin iddia ettiği gibi TGB'li gençlerle kerhen buluşmuş ve onlara öğütler vermiş konumda değil. Bu gençlerle en az üç defa, bir başka kaynağımın iddiasına göreyse dört veya beş defa görüşmüştür.